Χαμός με τα κρούσματα στα παιδιά – Έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία

Χαμός με τα κρούσματα στα παιδιά - Έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία

Με τα αρνητικά ρεκόρ στους βασικούς επιδημιολογικούς δείκτες να διαδέχονται το ένα το άλλο και τους μη εμβολιασμένους να βρίσκονται κατά γενική ομολογία στο επίκεντρο του τέταρτου κύματος της πανδημίας, το βλέμμα της επιστημονικής κοινότητας στρέφεται στα παιδιά.

Χαρακτηριστικό της ανησυχίας για τη νόσηση των παιδιών είναι και οι δηλώσεις του καθηγητή Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δ. Μπόγδανο που ανέφερε ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα φέρει τριπλασιασμό των μολύνσεων, μεγάλος αριθμός των οποίων θα αφορά και παιδιά.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, αυτή τη στιγμή τα κρούσματα σε ευρωπαϊκές χώρες αυξάνονται σε όλες τις ηλιακές ομάδες «με τα υψηλότερα ποσοστά αυτή τη στιγμή να καταγράφονται μεταξύ 5 και 14 ετών».

Επί ποδός για τα κρούσματα στα σχολεία

Σταθερή πορεία καταγράφουν τα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές σχολείων, σε όλη τη χώρα.

Όπως επισήμανε και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση για την πορεία του ιού στη χώρα τα κρούσματα στα σχολεία είναι σε ελεγχόμενη κατάσταση.

Ειδικότερα είπε ότι “τα δεδομένα δείχνουν ότι στα Λύκεια εξαιτίας του καλού επιπέδου εμβολιαστικής κάλυψης, δεν έχουμε τόσα πολλά κρούσματα. Πιο πολύ στα Δημοτικά είναι το ζήτημα που είναι τα παιδιά ανεμβολίαστα και έχουμε αυξημένα κρούσματα.

Χαμός με τα κρούσματα στα παιδιά -  Έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία

Στο “κόκκινο” οι επιδημιολογικοί δείκτες στον Πύργο

Ο Πύργος «βράζει» στη μάχη με τον κορωνοϊό, τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος ζητάει το κλείσιμο των σχολείων. Με επιστολή του προς το Υπουργείο Παιδείας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας επαναλαμβάνει την ανάγκη να ληφθεί απόφαση που να αφορά άμεσο κλείσιμο των σχολείων στα οποία παρατηρείται έντονα το πρόβλημα. Συνολικά 182 κρούσματα κορoνοϊού κατέγραψε η πόλη του Πύργου την τελευταία εβδομάδα έναντι 88 την προπερασμένη και αυτή η “έκρηξη” για πολλούς αποδίδεται στην λειτουργία των σχολείων.

Προβληματισμός για τα κρούσματα στα παιδιά -  Έκκληση να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία

O εμβολιασμός των παιδιών θα βοηθησει στην υφεση της πανδημιασ

Η επέκταση του εμβολιασμού των παιδιών και στις ηλικίες από 5 έως 11 ετών που ξεκινά στη χώρα μας από την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου είναι σημαντική για να συνεχιστεί το τείχος ανοσίας και να αποφευχθούν τα σοβαρά περιστατικά νόσησης στα παιδιά.

Η Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος, Δ/ντρια ΕΣΥ – Α’ Παιδιατρική Κλινική Γ.Ν.Π. «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Αθανασία Λουρίδα μιλώντας στην ΕΡΤ κάλεσε τους γονείς να κλείσουν ραντεβού να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, και να κλείσουν τα αυτιά τους στα fake news όπου γράφονται τρομακτικά πράγματα.

«Σαφώς διστάζουν οι γονείς και φοβούνται, γιατί είναι ένα νέο νόσημα και ένα νέο εμβόλιο, από την άλλη όμως είναι ένας ιός φονικός που προσβάλλει μεν πιο ήπια τα μικρότερα παιδιά, αλλά κάποια μπορεί να νοσήσουν πιο βαριά και να απειληθεί η ζωή τους. Έχουμε χάσει 4 παιδιά στην Ελλάδα» τόνισε η κ. Λουρίδα.

Έκκληση από το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να μην ξανακλείσουν τα σχολεία

Υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία και τη νέα σχολική χρονιά στην Ισπανία

Απέναντι στην έξαρση της πανδημίας της Covid-19 στην Ευρώπη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ζήτησε να προστατεύονται καλύτερα τα παιδιά, που αυτή τη στιγμή αποτελούν την ηλικιακή ομάδα που πλήττεται περισσότερο, με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του πληθυσμού να συνεχίσει να αποτελεί «απολύτως ύστατη λύση». Προκειμένου να αποτραπεί το εκ νέου κλείσιμο σχολείων και η επιστροφή στην τηλεκπαίδευση, ο ευρωπαϊκός βραχίονας του Οργανισμού συστήνει να ενισχυθούν οι διαγνωστικοί έλεγχοι στα σχολεία .

«Η χρήση μασκών και εξαερισμού, παράλληλα με τακτικά τεστ, οφείλει να είναι ο κανόνας σε όλη την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ο εμβολιασμός των παιδιών πρέπει να συζητηθεί και να εξεταστεί σε εθνικό επίπεδο, προκειμένου να προστατεύονται τα σχολεία», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Διαβάστε επίσης:

Συγκινεί η Δήμητρα Κατσαφάδου: «Θέλω να υιοθετήσω το πιο πονεμένο παιδί που υπάρχει»

Ως 2 χρόνια φυλάκιση στους γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

Υπόθεση σοκ στη Γερμανία: Σκότωσε γυναίκα, παιδιά και αυτοκτόνησε για ένα πλαστό πιστοποιητικό!