Σάλος προκλήθηκε στο άκουσμα της είδησης ότι ένας 15χρονος μαθητής έζησε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια 6 συμμαθητών του το πρωί της Παρασκευής σε ιδιωτικό σχολείο της Αττικής.
ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 4 mαθητων
Μετά από αναζητήσεις, το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου (1/4) εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας οι 4 από τους 6 δράστες, τρία αγόρια και το ένα κορίτσι. Και οι 6 κατηγορούνται για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία. Με εντολή εισαγγελέα οι 4 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.
Αρσάκειο: Στο Σύλλογο Kαθηγητών οι ανήλικοι δράστες – ΕΔΕ για ευθύνες εκπαιδευτικών
Ανακοίνωση για το περιστατικό bullying που σημειώθηκε σε τάξη του σχολείου εξέδωσε το Αρσάκειο. Το σχολείο αναφέρει πως θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών και έχει υποβληθεί αίτημα για ΕΔΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες εκπαιδευτικών.
Η ανακοίνωση του Αρσακείου:
«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».
Διαβάστε επίσης:
π. Λίβυος: Ο Χριστός πέθανε, για να ζήσουμε εμείς – Αυτή είναι η αληθινή φύση της αγάπης
Τέλος τα μέτρα προστασίας κατά COVID στα σχολεία – Τι αλλάζει με απουσίες και καραντίνα
Εφιαλτικές στιγμές για 15χρονο σε ιδιωτικό σχολείο από συμμαθητές του
Άρια Παπανικολάου: «Όταν μου είπαν οι γονείς μου ότι βρίσκομαι στο φάσμα του αυτισμού… ελευθερώθηκα»

