Αλεξανδρούπολη: Βρέφος έξι μηνών θετικό στον κορωνοϊό

Νεώτερη ενημέρωση: Αρνητικό είναι το δεύτερο τεστ

Θετικό στον κορονοϊό διαγνώστηκε βρέφος έξι μηνών και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Έχει γίνει η διαδικασία λήψης δειγμάτων από την οικογένειά του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν στο περιβάλλον του υπάρχουν και άλλα κρούσματα της νόσου.

Όπως είπε ο διοικητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Ρούφος: «Το βρέφος βρέθηκε θετικό στο πρώτο τέστ που του έγινε στον κορονοϊό χθες ωστόσο του έχουμε κάνει και δεύτερο όπου τα αποτελέσματα του αναμένονται σε λίγη ώρα ώστε να είμαστε σίγουροι. Το μωρό παρουσίασε υψηλό πυρετό γι αυτό και νοσηλεύτηκε ως ύποπτο. Εξετάστηκε βγήκε θετικό του αποτέλεσμα, περιμένουμε τώρα και το δεύτερο αποτέλεσμα ώστε να είμαστε 100% σίγουροι γιατί υπάρχει πάντα και το ψευδός θετικό»

Αρνητικό είναι το δεύτερο τεστ

“Το δεύτερο τεστ έδειξε πως το μωρό είναι αρνητικό γι αυτό μπαίνουμε στην διαδικασία να ελέγξουμε ξανά το πρώτο δείγμα. Υπάρχει πιθανότητα το πρώτο αποτέλεσμα να είναι ψευδώς θετικό, όπως συμβαίνει κάποιες φορές, θα γνωρίζουμε μέχρι το βράδυ” ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Ευάγγελος Ρούφος.

Αρνητικοί είναι επίσης οι γονείς, τα αδέλφια του αλλά και συγγενείς που κλήθηκαν για εξέταση. Αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας ώστε να θεωρούμε το πρώτο αποτέλεσμα ψευδώς θετικό, αλλά καλύτερα να περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα πριν βγάλουμε τα συμπεράσματα. Το μωρό είναι καλά στην υγεία του και ευδιάθετο”.