Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Αληθινή ιστορία: Δίδυμα γεννήθηκαν στις 23 εβδομάδες και χαίρουν άκρας υγείας!

Αληθινή ιστορία: Δίδυμα γεννήθηκαν στις 23 εβδομάδες και χαίρουν άκρας υγείας!

Για θαύμα μιλούν ο James και η Claire Weir από τη Σκωτία, όταν αναφέρονται στα δίδυμα κοριτσάκια τους, τα οποία γεννήθηκαν τρεις ημέρες προτού κλείσουν την 24η εβδομάδα της εγκυμοσύνης εξαιτίας επιπλοκών και ήταν τόσο μικροσκοπικές που ζύγιζαν μόλις 500 γραμμάρια η καθεμία!

Τα ομοζυγωτικά δίδυμα κοριτσάκια πέρασαν τους τέσσερις πρώτους μήνες της ζωής τους στο νοσοκομείο, όπου οι μαίες δεν τους φορούσαν ρούχα με το φόβο ότι θα τραυματιστεί το πολύ λεπτό δέρμα τους. Πέρασαν πολλές μεταγγίσεις αίματος και αρκετά επείγοντα χειρουργεία. Ωστόσο, οι μικρές ηρωίδες εξέπληξαν ακόμα και τους γιατρούς με την πρόοδο τους!

Σήμερα είναι δέκα μηνών όμως μοιάζουν με νεογέννητα! Η καθεμία ζυγίζει λιγότερο από έξι κιλά και αναπνέουν με τη βοήθεια οξυγόνου, κάτι που αναμένεται να σταματήσει σύντομα και να συνεχίσουν φυσιολογικά τη ζωή τους.

«Οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι αν είχαν γεννηθεί δύο χρόνια νωρίτερα, δεν θα μπορούσαν να κρατηθούν στη ζωή. Αυτό δείχνει πόσο γρήγορα προχωρούν οι εξελίξεις στην επιστήμη της ιατρικής», λέει γεμάτη ευγνωμοσύνη η συγκινημένη μητέρα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.