Αν θέλουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για το παιδί μας, οφείλουμε να γίνουμε μέρος της αλλαγής

Αν οι πρόγονοί μας έπιναν νερό από πλαστικά μπουκάλια, αυτά θα τα βρίσκαμε θαμμένα σε χωματερές ή στους θαλάσσιους βυθούς μέχρι σήμερα. 450 χρόνια –τόσο περίπου χρειάζεται ένα πλαστικό μπουκάλι νερού για να διαλυθεί πλήρως στο περιβάλλον. Μπορείτε να το φανταστείτε; Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα, όμως όσο νωρίτερα αντιληφθούμε πόσα μπορούμε να κάνουμε για να βάλουμε φρένο στην καταστροφή του πλανήτη, τόσο καλύτερο θα είναι το περιβάλλον που θα αφήσουμε για τα παιδιά μας. Οι καθημερινές μας συνήθειες αποτελούν την ιδανική αρχή.

Ήδη, στο πλαίσιο των νέων νομοθεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία του περιβάλλοντος, όλο και περισσότερες εταιρείες και δη βιομηχανίες βρίσκουν τρόπους, ώστε να προσφέρουν βιώσιμες λύσεις ως προς την διαχείριση των φυσικών πόρων, να εφαρμόσουν τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και να παράγουν συσκευασίες που σέβονται το περιβάλλον. Είναι, λοιπόν, στο χέρι μας, ως καταναλωτές να προτιμάμε τις εταιρείες αυτές, στηρίζοντας το έργο τους.

Η Nestlé σε παγκόσμιο επίπεδο κινείται καιρό τώρα προς αυτή την κατεύθυνση και η Nestlé Waters συγκεκριμένα πρωτοπορεί, δημιουργώντας με το Κορπή® το πρώτο φυσικό μεταλλικό νερό στην Ελλάδα, το οποίο διατίθεται σε καινοτόμα και ανακυκλώσιμη συσκευασία με 50% ανακυκλωμένο πλαστικό rPET στο μπουκάλι και 50% rPE στο φιλμ της.

Επιπλέον, από το 2020 τα εργοστάσια της εταιρείας λειτουργούν με μηδενικά απόβλητα, ενώ δεσμεύεται για 100% ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες έως το 2025.

«Μπαίνουμε στον κύκλο»

Προκειμένου να «μπούμε όλοι στον κύκλο», το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή μας προσκαλεί να γίνουμε σύμμαχοί του στην προστασία του πλανήτη και να συμβάλλουμε στη βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία, η οποία αποτελεί ένα μεγάλο όπλο κατά της υπέρμετρης χρήσης πλαστικών. Πώς; Ανακυκλώνοντας εύκολα τα πλαστικά μας μπουκάλια στα σούπερ μάρκετ και… κερδίζοντας!

Τα βήματα που έχουμε να ακολουθήσουμε είναι απλά:

Έως τις 28 Ιουλίου επισκεπτόμαστε το σούπερ μάρκετ όπου βρίσκεται η κινητή μονάδα «Μπες στον κύκλο» Roadshow του Κορπή, έχοντας μαζί μας πλαστικά μπουκάλια νερού ή αναψυκτικού και τα ρίχνουμε στη μονάδα ανακύκλωσης.

Έπειτα, σκανάρουμε το QR code που βρίσκεται πάνω στη μονάδα ανακύκλωσης.

Κάνουμε εγγραφή στο nestlenoiazomai.gr και λαμβάνουμε promo code με εκπτώσεις σε προϊόντα Nestlé!

Με τον ίδιο κωδικό μπορούμε να κερδίζουμε επιπλέον προνόμια και εκπτωτικά κουπόνια στην εφαρμογή της Cyclefi η οποία προωθεί τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της επανάχρησης.

Πού θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες η μονάδα «Μπες στον κύκλο» Roadshow του Κορπή:

  • 24 με 30 Ιουνίου: Υπερμάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στη Νέα Χαλκηδόνα (Λεωφόρος Αχαρνών 467)
  • 1 με 7 Ιουλίου: Υπερμάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στην Καλλιθέα (Ευριπίδου 69 – Αιγέως 31-35 & Ασκληπιού, Πρώην Εργοστάσιο ΙΖΟΛΑ)
  • 15 με 21 Ιουλίου: ΑΒ Βασιλόπουλος Ελληνικού (Λεωφ. Βουλιαγμένης 43-45, Ελληνικό)
  • 22 με 28 Ιουλίου: ΑΒ Βασιλόπουλος Βριλησσίων (Λεωφ. Πεντέλης 39, Βριλήσσια).
Πώς γινόμαστε όλοι μέρος του κύκλου του νερού;

Sponsored by Nestlé