Ανακαινίστηκαν 2 κλινικές στα Νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» (φωτό)

H καλή είδηση της ημέρας αφορά την ανακαίνιση δυο κλινικών στα παιδιατρικά Νοσοκομεία Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» από τον ΟΠΑΠ.

Οι ανακαινισμένες κλινικές είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους μικρούς ασθενείς

Συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» εγκαινιάστηκε η Ουρολογική-Πλαστική Χειρουργική Μονάδα, η οποία βρίσκεται στον 1ο όροφο και έχει συνολική έκταση 550 τ.μ. και δυναμικότητα 18 κλινών.

Επίσης, στο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» παραδόθηκε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Νεογνών, στον 5ο και 6ο όροφο του Νοσοκομείου, συνολικής έκτασης 640 τ.μ. και χωρητικότητας 25 θερμοκοιτίδων.

Στο πλαίσιο της ανακαίνισης έγινε πλήρης εκσυγχρονισμός των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και των συστημάτων κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού. Οι δύο νοσηλευτικές μονάδες εφοδιάστηκαν με τον απαραίτητο γραφειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, ενώ πραγματοποιήθηκαν εκτενείς χρωματικές και διακοσμητικές παρεμβάσεις, οι οποίες δημιουργούν πλέον ένα ευχάριστο περιβάλλον νοσηλείας για τα παιδιά.

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας

Στα εγκαίνια των νέων έργων παρευρέθηκε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος περιηγήθηκε στις πλήρως ανακαινισμένες νοσηλευτικές μονάδες. Ο Υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στην αναβάθμιση του εξοπλισμού και των κτηριακών δομών που φιλοξενούν τους νεαρούς ασθενείς μας, τις οικογένειές τους, αλλά φυσικά και το προσωπικό μας, που είναι αποτέλεσμα μιας πολύχρονης προσπάθειας, μιας σημαντικής δωρεάς από τον ΟΠΑΠ προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα δύο παιδιατρικά Νοσοκομεία.

Η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός προς τον ασθενή και μάλιστα χίλιες φορές παραπάνω όταν πρόκειται για τα παιδάκια μας, για βρέφη, για νεαρά παιδιά και τις οικογένειές τους όταν δοκιμάζονται και βρίσκονται σε ανάγκη, απαιτεί πρώτα απ’ όλα πολύ υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό. Έχουμε κορυφαίους ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για την προσπάθεια που κάνουν».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Γιαν Κάρας τόνισε: «Η Εταιρική Υπευθυνότητα είναι στο DNA του ΟΠΑΠ. Εδώ και επτά χρόνια, η πρωτοβουλία για την πλήρη ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών Νοσοκομείων της Ελλάδας είναι στην καρδιά της στρατηγικής μας για την κοινωνική συνεισφορά. Σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για εμάς.  Παραδίδουμε δύο ακόμα μονάδες και ολοκληρώνουμε πάνω από το 85% της ανακαίνισης.  Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα δύο Νοσοκομεία, στο δρόμο για την πλήρη ανακαίνιση τους».

Από την πλευρά του, ο κοινός Διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Εμμανουήλ Παπασάββας, δήλωσε: «Σήμερα είναι μία σπουδαία ημέρα για τα παιδιατρικά Νοσοκομεία, γιατί – αν και διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο για τη Δημόσια Υγεία – ο ΟΠΑΠ παραδίδει δύο νέα σημαντικά έργα, που αναβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τις υποδομές μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΠΑΠ που βρίσκεται δίπλα μας τα τελευταία επτά χρόνια και μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες σε ένα περιβάλλον που πληροί τις υψηλότερες προδιαγραφές νοσηλείας».