Αρχική Νέα Ανακαλούνται πασίγνωστα παιχνίδια από την ευρωπαϊκή αγορά

Ανακαλούνται πασίγνωστα παιχνίδια από την ευρωπαϊκή αγορά

Για την ανάκληση από την ευρωπαϊκή αγορά πασίγνωστων παιδικών παιχνιδιών ενημερωθήκαμε σήμερα από το GRAS-RAPEX, το ευρωπαϊκό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τα επικίνδυνα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανάμεσα στα είδη που ανακαλούνται διαπιστώσαμε και την απόσυρση των ζουληχτών παιχνιδιών Little Tikes που τα παιδιά "ζουλάνε" για να παίξουν. Η εν λόγω ανάκληση γνωστοποιήθηκε στο σύστημα επικίνδυνων προϊόντων από το Βέλγιο.

Τα παιχνίδια που ανακαλούνται είναι τα ακόλουθα

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο ο λόγος απόσυρσής τους από την ευρωπαική αγορά είναι το γεγονός ότι εγκυμονείται κίνδυνος πνιγμού του παιδιού. Τα εν λόγω "ζουληχτά" παιχνίδια έχουν μικρά κομμάτια τα οποία εύκολα μπορούν να αποσπαστούν από αυτά και ένα μικρό παιδί μπορεί να τα βάλει στο στόμα και να τα καταπιεί. Σημειωτέον τα αποσυρθέντα ζουληχτά παιχνίδια δεν είναι συμβατά με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την Ασφάλεια των Παιχνιδιών EN 71-1.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάκληση των παιχνιδιών πατήστε εδώ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.