Ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας: Τι θα γίνει τελικά με την τηλεκπαίδευση των κλειστών σχολείων λόγω κακοκαιρίας

Ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας: Τι θα γίνει τελικά με την τηλεκπαίδευση των κλειστών σχολείων λόγω κακοκαιρίας

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει:

Σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβαθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζωσης.

Κεραμέως: Μέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματα αν κλείσουν τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, βρέθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κλείσιμο των σχολείων εξαιτίας της κακοκαιρίας που κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ώρες σε όλη τη χώρα.

Η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε πως: «Θα γίνει η ευρεία σύσκεψη το μεσημέρι, θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα σχολεία και ακολούθως οι περιφερειάρχες και οι δήμοι θα βγάλουν ανακοινώσεις. Προφανώς προσαρμόζεται η ζωή μας όταν έχουμε ακραίες συνθήκες».

Σημείωσε πως και να μείνουν κλειστά τα σχολεία, δεν θα χαθούν τα μαθήματα, καθώς θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως συχνά συμβαίνει, για παράδειγμα, στην Φλώρινα, λόγω κακοκαιρίας.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Ελπίδα: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Δευτέρα (24/1) και την Τρίτη (25/1)

Μυστήριο με τον θάνατο βρέφους με εγκαύματα – Περιμένουν να “μιλήσει” η ιατροδικαστική έρευνα

Έκτακτο: Η Ν. Κεραμέως μόλις ανακοίνωσε τηλεκπαίδευση στα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν λόγω χιονιά