Έκτακτο: Η Ν. Κεραμέως μόλις ανακοίνωσε τηλεκπαίδευση στα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν λόγω χιονιά

Έκτακτο: Η Ν. Κεραμέως μόλις ανακοίνωσε τηλεκπαίδευση στα σχολεία που δεν λειτουργήσουν λόγω χιονιά

Σε συνέντευξη που μόλις παραχώρησε στον ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι το σύστημα τηλεκπαίδευσης είναι σε πλήρη λειτουργία και σε όσα σχολεία θα υπάρξει πρόβλημα προσέλευσης μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού λόγω των σφοδρών καιρικών συνθηκών, τα μαθήματα θα διεξεχθούν κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας Ελπίδα στη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις και το πολικό ψύχος. Τα φαινόμενα έπληξαν το Σάββατο κυρίως Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, αλλά έγιναν αισθητά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ακόμη και στην Αττική.

Σήμερα, Κυριακή η κακοκαιρία «Ελπίδα» θα σαρώσει νησιωτικές περιοχές, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται το δεύτερο σφοδρότερο κύμα, που θα χτυπήσει ακόμη και με χιονοθύελλα το κέντρο της Αθήνας. Στην Αττική  καταγράφονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να δείχνει κάτω από το μηδέν στα βόρεια προάστια του νομού.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι ενώ γίνονται συνεχείς συσκέψεις και υπάρχει διαρκής επαφή με όλη την Πολιτική Προστασία της χώρας για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του μηχανισμού.

Διαβάστε επίσης

Μυστήριο με τον θάνατο βρέφους με εγκαύματα – Περιμένουν να “μιλήσει” η ιατροδικαστική έρευνα

Συγκινούν οι γονείς της 14χρονης Γεωργίας που “έφυγε” μετά από επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου

Μικρούλα έκανε δώρο κουκλάκι στον γιατρό που έσωσε τον μπαμπά της – Το συγκινητικό γράμμα της (εικόνα)