Αρχική InfoTeens Νέα Αναληθές το δημοσίευμα για τα εγκαταλελειμμένα μωρά των μαιευτηρίων –τι μας είπαν οι κοινωνικές υπηρεσίες

Αναληθές το δημοσίευμα για τα εγκαταλελειμμένα μωρά των μαιευτηρίων –τι μας είπαν οι κοινωνικές υπηρεσίες

Αν λάβατε και με τη σειρά σας κοινοποιήσατε κι εσείς το δημοσίευμα που επανακυκλοφορεί αυτές τις μέρες μέσω Facebook, σύμφωνα με το οποίο εγκαταλελειμμένα βρέφη -«αδεσποτάκια» όπως αλλιώς ατυχώς χαρακτηρίζονται- έχουν ανάγκες από ρούχα, κουβέρτες κ.λ.π., πέσατε θύμα ιστοσελίδων που χρησιμοποιούν μια εντελώς αναληθή είδηση για να… κάνουν νούμερα, όπως λέμε στη γλώσσα των sites.

Και εξίσου θύματα πέσαμε κι εμείς που προκειμένου να εξακριβώσουμε τι ακριβώς ανάγκες υπάρχουν στο Μαιευτήριο Αλεξάνδρα και στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», και να σας ενημερώσουμε γι’αυτές, επικοινωνήσαμε προ ολίγου και μας είπαν τα εξής:

Στο μεν Μαιευτήριο Αλεξάνδρα, από την κοινωνική υπηρεσία μας είπαν, ότι η είδηση είναι «εντελώς αναληθής. ΔΕΝ υπάρχουν εγκαταλελειμμένα βρέφη εδώ και χρόνια, καθώς, αν διαπιστωθεί εγκατάλειψη, ενημερώνεται εισαγγελέας, ο οποίος αναλαμβάνει ΑΜΕΣΑ το βρέφος να αποσταλεί είτε σε κάποιο ίδρυμα είτε σε κάποια οικογένεια προς υιοθεσία.» Από την υπηρεσία μας ενημέρωσαν, ότι υπάρχουν ορισμένες ανάγκες για μωρομάντηλα και πάνες, τα οποία δίνονται σε άπορες γυναίκες που γεννούν εκεί χωρίς να έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για το μωρό του, αλλά οι ανάγκες αυτές δεν είναι τεράστιες, και εξάλλου δεν υπάρχει αποθηκευτικός χώρος για να συγκεντρώσουν πολλά είδα. Όπως μας είπαν χαρακτηριστικά «Επειδή από το πρωί έχουν σπάσει τα τηλέφωνα σε βαθμό που δεν μπορούμε να δουλέψουμε, ενημερώστε σας παρακαλούμε τον κόσμο για το αναληθές της είδησης, και ότι αν τους περισσεύουν βρεφικά είδη να τα στείλουν σε μέρη που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες από εμάς, π.χ. στο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας

Στο δε Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» που καλέσαμε, μας είπαν, επίσης, ότι η είδηση δεν ισχύει και ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουν κάποια ανάγκη.

Συμπέρασμα; Ενώ είναι τρομερά ενθαρρυντική η διάθεση του κόσμου να προσφέρει, προσέχετε και μην εμπιστεύεστε όποιο δημοσίευμα κυκλοφορεί από το κάθε τυχαίο site.

Αν έχετε αντικείμενα που προτίθεστε να χαρίσετε, δείτε πού μπορείτε να το κάνετε εδώ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.