Ανανεώστε το παιδικό δωμάτιο με 5 απίθανες και οικονομικές ιδέες

Καθώς τα παιδιά μας μεγαλώνουν, οι περισσότεροι γονείς αναζητάμε ιδέες για να ανανεώνουμε το παιδικό δωμάτιο έτσι, ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες τους. Τι γίνεται, όμως, όταν οι συνθήκες ή η οικονομική μας δυνατότητα δεν επιτρέπουν μεγάλες ανακαινίσεις; Κανένα πρόβλημα! Θα διαμορφώσουμε τον προσωπικό χώρο του παιδιού μας στο δωμάτιο των ονείρων του, ακολουθώντας τις παρακάτω πρωτότυπες και άκρως οικονομικές ιδέες και χρησιμοποιώντας, φυσικά τα κατάλληλα υλικά!

Μαγνητικός μαυροπίνακας

Εξαιρετικά χρήσιμος και πολύ στιλάτος! Σε αυτόν το παιδί μπορεί να λύνει τις πράξεις των μαθηματικών, να γράφει το σχολικό πρόγραμμα, αλλά καθώς είναι και μαγνητικός, μπορεί να στερεώνει τις σημαντικές ανακοινώσεις του σχολείου. Θα τον φτιάξετε εύκολα, χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό μαγνητικό φύλλο, γύρω από το οποίο θα κολλήσετε ένα ξύλινο πλαίσιο. Για να αποκτήσει εντελώς μαύρο χρώμα, θα χρειαστεί να ψεκάσετε τον μεταλλικό αυτόν πίνακα με βαφή σε μορφή σπρέι για μαυροπίνακα.

Το καλύτερο; Αντί να τρυπάτε τον τοίχο και να μπλέκετε με βίδες και καρφιά, προτιμήστε τις ταινίες στερέωσης Powerbond της tesa. Οι ταινίες αυτές είναι πανίσχυρες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς τη βοήθεια εργαλείων. Η δε γκάμα τους είναι τεράστια, σχεδόν για κάθε περίσταση. Ενδεικτικά, το tesa® Powerbond INDOOR μπορεί να «σηκώσει» μέχρι και 5 κιλά ανά ταινία 10 εκατοστών.

Γυμναστήριο με αναρρίχηση και γάντζους

Αν δεν θέλετε να πηδούν από καναπέ σε καναπέ και να κρεμιούνται από κουρτίνες και φωτιστικά, γιατί δεν φτιάχνετε στα παιδιά ένα μίνι γυμναστήριο μέσα στο δωμάτιο, για παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσης;

Κατά την διάρκεια της κατασκευής σας, για να οριοθετήσετε σωστά τις μπάρες, μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε μία αυτοκόλλητη ταινία. Συνιστούμε την tesafilm invisible, η οποία είναι σχεδόν αόρατη αλλά μπορεί να γραφτεί, οπότε πάνω της μπορείτε να σημειώσετε π.χ. το ύψος που θα έχει η κατασκευή σας.

Το χαλάκι που θα κάνει τη διαφορά

Κάντε το παιδικό δωμάτιο ακόμα πιο ζεστό, τοποθετώντας ένα χαλάκι στο σημείο που το παιδί κάθεται για να παίξει ή που ακουμπά τα πόδια του με το που ξυπνά το πρωί.

Και επειδή τα μικρού μεγέθους χαλάκια πολλές φορές μετακινούνται από τη θέση τους και αποτελούν κίνδυνο ακόμα και για να γλιστρήσει το παιδί, μην ξεχάσετε να τα στερεώσετε καλά στο πάτωμα με μία ταινία διπλής όψης για μοκέτες και χαλιά της Tesa. Η εταιρεία διαθέτει δύο είδη τέτοιων ταινιών, ανάλογα με το αν θέλετε να στερεώσετε το κάλυμμα του δαπέδου μόνιμα ή προσωρινά.

Ένα επιτοίχιο ρολόϊ στα «μέτρα» σας

Να σας προτείνουμε μία έξυπνη ιδέα για να βοηθήσετε το παιδί σας να βάζει σε «πρόγραμμα» τις υποχρεώσεις του, όταν δεν είστε εσείς εκεί; Φτιάξτε ένα ρολόι «στα μέτρα» του, δηλαδή ένα ρολόι που θα του θυμίζει τι έχει κάθε ώρα να κάνει. Χρησιμοποιώντας μία βάση με μηχανισμό που θα μετακινεί τους δείκτες, μπορείτε εύκολα να κόψετε χαρτόνια, πάνω στα οποία θα γράψετε π.χ. «όπου 7:00 – Καλημέρα!» και όπου «21:00  – ώρα για ύπνο».

Για να κολλήσετε σούπερ σταθερά τα επιμέρους στοιχεία του ρολογιού σας, χρησιμοποιήστε το tesa Powerstrips Large. Πρόκειται για αυτοκόλλητες ταινίες διπλής όψεως που στερεώνουν επίπεδα αντικείμενα που ζυγίζουν έως και 2 κιλά σε πολλές επιφάνειες. Για τους αριθμούς, αν είναι από χαρτόνι, υπάρχουν οι ίδιες ταινίες σε μικρό μέγεθος που «σηκώνουν» μικρότερο βάρος.

Βάψτε έναν τοίχο με γεωμετρικά σχήματα!

Θέλετε να δώσετε χρώμα στο παιδικό δωμάτιο με τον πιο πρωτότυπο τρόπο; Σας έχουμε μια υπέροχη πρόταση, την οποία μάλιστα θα πραγματοποιήσετε μόνοι σας: Ένας πολύχρωμος τοίχος, στις αποχρώσεις που «δένουν» καλύτερα στο δωμάτιο, με γεωμετρικά σχήματα!

Πώς θα πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα; Με μία χαρτοταινία – ταινία μασκαρίσματος, όπως η Perfect της tesa, η οποία αποτρέπει τη διαρροή χρώματος, ενώ αφαιρείται εύκολα, χωρίς να αφήνει υπολείμματα, αφού ολοκληρώσετε το βάψιμο του τοίχου σας. Είναι κατάλληλη για όλα τα κοινά χρώματα και βερνίκια και δεν περιέχει διαλύτες. Τοποθετήστε την στον τοίχο στα σχήματα που θέλετε, βάψτε τον και όταν το βερνίκι στεγνώσει, απλά αφαιρέστε την και… εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα!