Ανείπωτο δράμα στη Μαριούπολη: Παιδί πέθανε από αφυδάτωση λόγω έλλειψης νερού…

Ανείπωτο δράμα στη Μαριούπολη: Παιδί πέθανε από αφυδάτωση λόγω έλλειψης νερού...

Στη 13η μέρα του έχει εισέλθει ο πόλεμος στην Ουκρανία με τα όσα διαδραματίζονται στις περιοχές των εχθροπραξιών να προκαλούν θλίψη.

Η αγωνία βρίσκεται στο κατακόρυφο για την διαφύλαξη των ανοιχτών ανθρωπιστικών διαδρόμων για τους αμάχους, καθώς και το τι μέλλει γενέσαι σε Κίεβο και Οδησσό, τις δυο πόλεις όπου η Μόσχα επικεντρώνει τις προσπάθειες κατάληψης.

Η προσωρινή κατάπαυση πυρός σε Σούμι, Χαρκίβ, Τσερνίχιφ και Μαριούπολη, για να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για τους εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους, έχει τεθεί σε ισχύ από τις 09:00 το πρωί.

Παιδί πέθανε από αφυδάτωση

Η Ουκρανία, μέσω του προέδρου της, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι επιτίθεται σε αμάχους και «ναρκοθέτησαν τον δρόμο που είχε συμφωνηθεί να χρησιμοποιηθεί για να μεταφερθούν τρόφιμα και φάρμακα στη Μαριούπολ

Όπως ανέφερε σχετικά ο Ουκρανός πρόεδρος στην πολιορκημένη από τους Ρώσους Μαριούπολη, ένα παιδί πέθανε από αφυδάτωση, γιατί στην πόλη δεν υπάρχουν ούτε τρόφιμα, ούτε νερό ούτε και ρεύμα!

«Αν ο κόσμος μείνει στην άκρη, θα χάσει τον εαυτό του. Για πάντα. Γιατί υπάρχουν αξίες χωρίς όρους. Για όλους το ίδιο. Αυτή είναι η ζωή πρώτα και κύρια. Το δικαίωμα στη ζωή για όλους. Ακριβώς αυτό για το οποίο παλεύουμε στην Ουκρανία. Ακριβώς αυτό που θέλουν να μας στερήσουν αυτοί οι αδύναμοι εισβολείς. Ακριβώς αυτό που πρέπει να προστατεύσει ο κόσμος» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Ζελένσκι σε μαγνητοσκοπημένο του μήνυμα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα το Sky News είχε μεταδώσει ότι νοσοκομεία στη Μαριούπολη επίσης έχουν ελλείψεις σε αντιβιοτικά και παυσίπονα, με γιατρούς να αναγκάζονται να κάνουν ακόμη και εγχειρίσεις χωρίς αυτά!

«Τη λέγανε Τάνια, πέθανε μόνη και φοβισμένη»: Ο Δήμαρχος Μαριούπολης για την 6χρονη που πέθανε από αφυδάτωση

Αναφορά στην τραγική ιστορία του εξάχρονου κοριτσιού που φαίνεται να πέθανε από αφυδάτωση κάτω από τα συντρίμμια της Μαριούπολης έκανε και ο δήμαρχος της πόλης Βαντίμ Μποϊτσένκο μετά τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο δήμαρχος της πολιορκημένης Μαριούπολης, ανέφερε ότι το κοριτσάκι λεγόταν Τάνια και ανασύρθηκε από τα ερείπια ενός κατεστραμμένου κτιρίου κατοικιών.

«Η μητέρα της σκοτώθηκε. Δεν ξέρουμε πόσο καιρό το κορίτσι πάλευε για τη ζωή της. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσα βάσανα έπρεπε να αντέξει. Στα τελευταία λεπτά της ζωής της ήταν μόνη, αδύναμη, φοβισμένη, διψασμένη» δήλωσε.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι η ιστορία του κοριτσιού, που αναφέρθηκε νωρίτερα από τον πρόεδρο της Ουκρανίας στην ομιλία του, ήταν «μία από τις πολλές τραγικές ιστορίες της Μαριούπολης, της πόλης που επιβιώνει του αποκλεισμού τις τελευταίες οκτώ ημέρες».

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: 11χρονος πέρασε μόνος του τα σύνορα της Σλοβακίας – H συγκινητική του χειρονομία

Έκκληση για πάνες για 11χρονο παιδί ΑμεΑ από την Πάτρα – Πώς να βοηθήσουμε

Προσοχή! Δεν κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά σκευάσματα ιωδίου για την ραδιενέργεια