Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Θα ήθελα να υιοθετήσω ένα παιδί»

«Εγώ και η Άννα θέλουμε να κάνουμε τρίτο παιδί», είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου ο γνωστός ηθοποιός Φάνης Μουρατίδης, αναφερόμενος στη σύζυγό του Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και εκείνη έσπευσε να διορθώσει, όταν ερωτήθηκε γι’αυτό στην εκπομπή «dot» το περασμένο Σάββατο.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, η 45χρονη ηθοποιός είπε: «Η αλήθεια είναι, ότι θα θέλαμε να έχουμε τρία παιδιά. Εγώ δεν θα ήθελα να κάνω, θα ήθελα όμως να υιοθετήσω. Κάποια στιγμή προχωρήσαμε τη διαδικασία, για κάποιους λόγους σταματήσαμε, αλλά μπορεί να το ξανακινήσουμε. Δεν είναι κάτι που το έχουμε αποκλείσει. Αλλά να κάνω… όχι.»

Στην ερώτηση του παρουσιαστή Θανάση Αναγνωστόπουλου «Γιατί θες να υιοθετήσεις και όχι να κάνεις τρίτο παιδί;», η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους απάντησε, ότι «Θεωρώ ότι έχω ολοκληρώσει αυτή την –αν υπήρχε κιόλας- ανάγκη να γεννήσω. Υπάρχουν τόσα παιδιά που μπορείς να υιοθετήσεις. Δηλαδή, αν έχω ανάγκη να έχω τρία παιδιά, ας υιοθετήσω ένα άλλο πλάσμα. Έτσι το νιώθω».

«Γιατί να έχεις ανάγκη να έχεις τρία παιδιά;», τη ρωτά η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και εκείνη απαντά: «Όχι ανάγκη ακριβώς. Εγώ μεγάλωσα με δύο ακόμα αδέλφια. Μου είναι φυσιολογικό το τρία. Όχι, όμως, ότι αν δεν έχω τρία δεν μπορώ» και συνεχίζει «Θυμάμαι, ότι η μαμά μου πάντα έλεγε, ότι από το ένα στα δύο είναι δύσκολο, όχι από τα δύο στα τρία. Τώρα το να έχεις 6, όπως η Ολυμπία Χοψονίδου, εκεί φαντάζομαι έχεις χάσει πια το μέτρο…»

Στην ερώτηση τι την αγχώνει με τα παιδιά, απάντησε «Να είναι καλά, να είναι ευτυχισμένα». Τώρα που μεγαλώνουν σκέφτεται τα άγχη της εφηβείας… Παραδέχεται, όμως, ότι με τα παιδιά της είναι πιο αυστηρή συγκριτικά με τον Φάνη Μουρατίδη. «Εγώ είμαι ο μπαπούλας σε σχέση με τα παιχνίδια, π.χ. να κλείσει το Play Station, το tablet κλπ. Υπάρχει με τα παιδιά σε όλα τα σπίτια το θέμα του χρόνου: Σε 5 λεπτά, σε 3 λεπτά… Αυτό έχω βαρεθεί, να κάνω το μετρονόμο μέσα στο σπίτι.»

Όπως η ίδια λέει, είχε μια έντονη εφηβεία με πολλές αντιδράσεις που μάλλον της έκανε καλό, γιατί είναι εκείνη η ηλικία που πρέπει να σπάσεις τα όρια και όχι αργότερα.

Πιο ώριμη από ποτέ, ήρεμη και συγκροτημένη, η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους δεν δίστασε να παραδεχτεί πως τα παιδιά της είναι η απόλυτη προτεραιότητά της. Δεν είναι τυχαίο, ότι εκείνη και ο Φάνης Μουρατίδης έχουν δημιουργήσει μια όμορφη, ισορροπημένη οικογένεια.