Άνοιγμα σχολείων: Θα επιστρέψουν τα παιδιά στα ολοήμερα; Τι θα γίνει με τα σχολικά κυλικεία

Στο φλέγον ζήτημα των συνθηκών της επιστροφής στα θρανία από τον Σεπτέμβριο υπό το πρίσμα των δεδομένων της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρθηκε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα.

Η κυρία Γκίκα, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, τοποθετήθηκε επί των δύο σεναρίων που επεξεργάζεται το υπουργείο για το άνοιγμα των σχολείων.

Όπως υπογράμμισε, το ένα σενάριο είναι να γίνονται μαθήματα καθημερινά, αλλά υπό αυστηρά μέτρα προστασίας, όπως τήρηση αποστάσεων, μάσκες και από τα παιδιά και από τους εκπαιδευτικούς, αποφυγή διαμοιρασμού αντικειμένων, όπως μολύβια, γόμες ή μπάλες.

Διαβάστε επίσης: Ζαχαράκη: “Αν αποφασιστεί η χρήση μάσκας στα σχολεία, τα παιδιά θα πρέπει να προσαρμοστούν”

Το δεύτερο σενάριο είναι τα εκ περιτροπής μαθήματα, στο μοτίβο που ίσχυσε μέχρι το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς τον Ιούνιο.

Ερωτηθείσα σχετικά με τα ολοήμερα σχολεία, η κυρία Γκίκα απάντησε ότι και αυτά θα ανοίξουν κανονικά από τις 7 Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι κανονικά προετοιμασμένα και στελεχωμένα για τη νέα χρονιά. Παράλληλα, σημείωσε ότι εξετάζεται η δυνατότητα για την παροχή περισσότερων αιθουσών για τα μαθήματα.

Διαβάστε επίσης: “Τα σχολεία θα πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξουν. Δεν το συζητάμε”

Τι θα γίνει με τα σχολικά κυλικεία

Ένα ακόμη μείζον ζήτημα για τη νέα σχολική χρονιά είναι και τα κυλικεία των σχολείων. Η Γ.Γ. του υπουργείου τόνισε ότι θα ενημερωθούν σχετικά οι εργαζόμενοι των κυλικείων, καθώς αυτά θα πρέπει να ανοίξουν την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και επιστρέφουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές στο σχολείο.

«Όπως σας είπα ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Αυτές μας υπέδειξαν να μην ανοίξουν τα κυλικεία. Αυτή τη στιγμή αυτό δεν έχει διευκρινιστεί, όπως και τόσα άλλα πράγματα, γιατί προχωράμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα».», σημείωσε η κυρία Γκίκα.