Ανοίγουν τα ΚΔΑΠ από σήμερα, 7 Ιουνίου

Τα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) επαναλειτουργούν από σήμερα Δευτέρα 7 Ιουνίου με υποχρεωτική χρήση μάσκας για τα παιδιά ενώ οι εργαζόμενοι των ΚΔΑΠ υποχρεούνται σε ένα self test την εβδομάδα και μάσκες.

Δείτε τους όρους επαναλειτουργίας των ΚΔΑΠ

Γιάννης Μπιτζούνης, υπεύθυνος του ΚΔΑΠ Ζαχάρως & μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών:

“Η επανεκκίνηση της λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ήταν απαραίτητη και θα έπρεπε να είχε γίνει εβδομάδες νωρίτερα τη στιγμή που έχουν ανοίξει όλες οι δραστηριότητες στη χώρα μας. Τα ΚΔΑΠ είναι μια κοινωνική δομή που εξασφαλίζει στους γονείς έναν αναγκαίο και ασφαλή χώρο εξωσχολικής απασχόλησης των παιδιών τους. Προσφέρουν στα παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών μια ποικιλία δημιουργικών δραστηριοτήτων για τη βέλτιστη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, ενώ κύριος στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου. Ο καθένας αντιλαμβάνεται πως τα ΚΔΑΠ αποτελούν σημαντικές και αναγκαίες Δομές για τις οικογένειες σε μια εποχή που το πρόβλημα της πληθυσμιακής συρρίκνωσης αυξάνεται, ενώ οι επιλογές για δωρεάν δημιουργική απασχόληση ολοένα και λιγοστεύουν.”