Αντιδρούν οι γονείς στην απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο παιδόφιλος δάσκαλος: «Θα πρέπει να ασελγήσει πρώτα;»

Η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια και με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, ο δάσκαλος, ο οποίος κατηγορείται για παρενόχληση ανήλικων μαθητριών σε σχολείο της Σαρωνίδας, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε μεγάλη μερίδα πολιτών. Ακόμα περισσότερο στους γονείς του σχολείου και δη σε αυτούς τα παιδιά των οποίων δέχτηκαν τα προκλητικά μηνύματα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας μαθήτριας, μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου όταν έμαθα για το συμβάν». Η κόρη του δεν είχε πέσει θύμα των άρρωστων ορέξεών του, ενώ του είχε πει και πως πρόκειται για πολύ καλό δάσκαλο. Ωστόσο, σχολιάζοντας ότι αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του, εξέφρασε τις ενστάσεις του. Μάλιστα, έστειλε και μήνυμα στους άλλους γονείς να μάθουν τα παιδιά τους να μην φοβούνται και να μην εκβιάζονται.

Πολύ πιο έντονες οι αντιδράσεις μητέρας μαθήτριας του ίδιου σχολείου: «Με την κόρη μου, η οποία δεν είχε δάσκαλο τον συγκεκριμένο, κάναμε μόνο μια συζήτηση μέσα στο Σαββατοκύριακο για το θέμα και αυτό ήταν μόνο». Ωστόσο, για την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή «θέλω να πω σχετικά με τον νόμο, γενικά, όχι στον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τέτοιες περιπτώσεις, δεν θα πρέπει να αφήνονται ελεύθεροι οι άνθρωποι. Θα πρέπει να ασελγήσει πρώτα; Να είναι μέσα και όχι έξω. Δεν με βρίσκει σύμφωνη η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος, γιατί υπάρχει ο φόβος και από την πλευρά των θυμάτων και των γονέων».

Ο δικηγόρος του δασκάλου είπε: «Ολοκληρώθηκε η απολογία του εντολέα μου, ο οποίος μετά από τη σύμφωνη γνώμη της κυρίας ανακρίτριας και του κυρίου εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος» και συνέχισε «Ο εντολέας μου αρνείται τις κατηγορίες. Θα ήθελα να παρακαλέσω όσο γίνεται, να γίνει σεβαστό το δικαίωμά του στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, δηλαδή να μην ληφθούν πλάνα και φωτογραφίες από αυτόν και την οικογένειά του».

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, της καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ και απαγόρευση προσέγγισης με τις παθούσες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και επικοινωνίας μαζί τους με κάθε μέσο.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για δύο πλημμελήματα που είναι κατάχρηση ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.