Απίστευτο κι όμως αληθινό: Γυναίκα από το Μάλι γέννησε… 10δυμα – Ο υπέρηχος έδειχνε μόνο τα 8!

Ένα απίστευτο γεγονός, το οποίο μάλιστα αποτελεί και νέο παγκόσμιο ρεκόρ, έλαβε χώρα στο Μάλι της Αφρικής πριν από μερικές εβδομάδες. Ο σύζυγος της Gosiame Thamara Sithole λέει, ότι και οι δύο τους εξεπλάγησαν με το γεγονός, ότι η γυναίκα έφερε στον κόσμο δέκα μωρά, ενώ ο υπέρηχος είχε δείξει μόνο 8.

“Είναι 7 κορίτσια και 3 αγόρια. Είμαι χαρούμενος, είμαι συγκινημένος, δεν μπορώ να μιλήσω πολύ”, είπε στα Pretoria News ο σύζυγος Teboho Tsotetsi.

Ένας Νοτιοαφρικανός κυβερνητικός επιβεβαίωσε τις γεννήσεις στο BBC, ενώ ένας άλλος είπε, ότι μένει ακόμα να δουν τα μωρά. Μέλος της οικογένειας, πάντως, είπε, ότι τα πέντε από δέκα μωρά γεννήθηκαν φυσιολογικά και τα άλλα πέντε με καισαρική.

Το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ενημέρωσε το BBC, ότι διερευνά την περίπτωση της κ. Shithole. Εάν ο αριθμός των μωρών επιβεβαιωθεί, τότε πρόκειται για νέο ρεκόρ Γκίνες. Ο Οργανισμός είπε, ότι περιμένει με τη σειρά του μια επίσημη ανακοίνωση πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε επικύρωση του ρεκόρ.

Ωστόσο, τα μωρά θα παραμείνουν για αρκετό καιρό στη θερμοκοιτίδα, αφού σε τέτοιες περιπτώσεις η υγεία των νεογνών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και η επιβίωσή τους απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και διαρκή ιατρική παρακολούθηση.

Πηγή: BBC.com