Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο 11χρονος που κατάφερε να ξεπεράσει το IQ του Αϊνστάιν

Ο 11χρονος Arnav Sharma συγκαταλέγεται πλέον στην ομάδα με τους πιο ευφυείς ανθρώπους στον κόσμο, αφού στο τεστ IQ της Mensa κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλότερη βαθμολογία από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και τον Στίβεν Χόκινγκ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Arnav Sharma έγινε το μικρότερο μέλος της κοινότητας Mensa συγκεντρώνοντας τη μέγιστη βαθμολογία (162) στο τεστ Cattell III B, το οποίο περιλαμβάνει 150 ερωτήσεις που αξιολογούν την κατανόηση μέσα από διάφορα αποσπάσματα κειμένων. Η μέγιστη βαθμολογία για τους ενήλικες είναι 161 και για παιδιά κάτω των 18 ετών το 162.

Η κοινότητα με επιστολή της γνωστοποίησε στον 11χρονο ότι πλέον συγκαταλέγεται στο 1% των πιο έξυπνων ανθρώπων στον κόσμο, ωστόσο ο ίδος δεν γνωρίζει ακόμα πιο επάγγελμα θα ήθελε να ακολουθήσει, αλλά δηλώνει ότι θα ήθελε να αξιοποιήσει την ευφυΐα του προς το κοινό όφελος.

Ο ινδικής καταγωγής Arnav Sharma ανέφερε ότι δεν ήταν ανήσυχος πριν από την εξέταση: «Δεν έκανα καμία προετοιμασία για την εξέταση αλλά δεν ήμουν νευρικός. Η οικογένειά μου έμεινε έκπληκτη, αλλά ήταν επίσης πολύ χαρούμενη όταν τους ανακοίνωσα το αποτέλεσμα».

Ο Arnav παρακολουθεί μαθήματα στο Crossfields School στα περίχωρα του Ρέντινγκ στην Αγγλία, ενώ επιλέχθηκε χωρίς προετοιμασία από το Eton College και το Westminster, δύο από τα πιο ανταγωνιστικά και περιζήτητα σχολεία. Ωστόσο, τα ταλέντα του δεν περιορίζονται μόνο στους αριθμούς. Ο Arnav έχει πάθος με το τραγούδι και το χορό, το πιάνο και το κολύμπι, ενώ εντυπωσιάζει με τις γνώσεις του στη Γεωγραφία, καθώς μπορεί να ονομάσει όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου!