Απολογία Αναγνωστόπουλου: “Έβαλα τη Λυδία δίπλα στη νεκρή Καρολάιν για να ….”

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ η μαραθώνια απολογία του συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που σκότωσε την 20χρονη Καρολάιν.

Περισσότερες από 10 ώρες διήρκεσε η απολογία του καθ ομολογίαν δράστη Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου στο ΜΟΔ Αθηνών, με την Έδρα και τους ενόρκους να του υποβάλλουν ερωτήσεις για την δολοφονία της Caroline Crouch στα Γλυκά Νερά.

«Μετά από 37 μέρες θεατρικών παραστάσεων, ο Μπάμπης πρόσθεσε μία 8ωρη υπερωρία σήμερα»

Κατά την έξοδο του από το ΜΟΔ Αθηνών, η Πολιτική Αγωγή σε εκπροσώπηση της οικογένειας της Caroline Crouch ανέφερε «Δεν είχα σκοπό να κάνω κάποια δήλωση, γιατί σας είχα πει ότι θα κάνω μετά το δικαστήριο. Όμως, σήμερα διαπίστωσα για μια ακόμη φορά ότι και οι δολοφόνοι παρερμηνεύουν το δικαίωμα που τους δίνει η ποινική δικονομία να σιωπούν. Νομίζουν ότι μπορούν να παραπλανούν τους πάντες. Σήμερα όμως δεν είχε εύηχο αυτί ο κύριος Αναγνωστόπουλος, είχε ένα ΜΟΔ με έμπειρους δικαστές. Η τραγική συγκυρία ήταν ότι στις 37 ημέρες θεατρικών παραστάσεων πρόσθεσε και μια οκτάωρη υπερωρία σήμερα, την ημέρα της επετείου του θανάτου της Καρολάιν, της μητέρας του παιδιού του»

Γιατί έβαλε το μωρό πάνω στο πτώμα της Καρολάιν

Ο συζυγοκτόνος μεταξύ άλλων εξήγησε και τους λόγους που έβαλε την λίγων μηνών κόρη τους Λυδία, πάνω  στο άψυχο σώμα της Καρολάιν.

Μ.Α: Ό,τι μπορώ. Ανέβηκα πάνω και σκέφτηκα τι μπορώ να κάνω. Ένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν σκέφτεται πώς μπορεί να αποφύγει ένα έγκλημα .

Έδρα: Ένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν κάνει έγκλημα….

Μ.Α: Είναι 4 και ξημερώνει. Μάιος… Είναι ο άνθρωπος μου απέναντι. Ο,τι κάνω…κάθε κίνηση μου, κάθε σκέψη πονάει. Αυτό όλο (οι σκέψεις) κράτησε και μισό δευτερόλεπτο.

Έδρα: Σκεφτήκατε να την τεμαχίσετε, να την κάψετε…;

Μ.Α: Αυτό αποκλείεται, δεν είμαι ψυχασθενής … 

Πρόεδρος: Να σας υπενθυμίσω ότι η ΕΛΑΣ, επικήρυξε τους ληστές για 300.000ευρω. Προσωπικά σας πίστεψα.

Μ.Α: Μακροπρόθεσμα οι σπασμωδικές κινήσεις δεν υπήρχε περίπτωση να πείσουν κάποιον …

Έδρα: Πότε άρχισε να λειτουργεί το αίσθημα αυτοσυντήρησης και να σκέφτεστε τη ληστεία; 

Μ.Α: Πρώτη μου σκέψη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πιστέψουν ότι μπήκαν ληστές και δεν μου έκαναν τίποτα. Στο ηλίθιο μυαλό μου. Ντρέπομαι για αυτό που θα πω. Η μόνη θολωμένη μου σκέψη είναι ότι δεν μπορεί να πιστέψει κάποιος τη ληστεία και η μόνη απίστευτη σκέψη ήταν αν κάνω κακό και σε κάποιο ζωάκι.

Στο απελπισμένο μου μυαλό ότι έχασα τη ζωή μου, τη γυναίκα, την κόρη μου ήταν οι ληστές να έχουν κάνει κακό και σε ένα ζωάκι. Δεν υπάρχει λογική. 

Έδρα: Και τι κάνατε;

Μ.Α: Πήγα στο ισόγειο την πήρα με το λουράκι της, το κολάρο. Δεν είμαι ένας άνθρωπος, εκείνη την στιγμή. Μου ήταν αδύνατο να κάνω κακό με τα χέρια μου. Και τη σήκωσα ελαφρά κ έβαλα το λουρί στο κάγκελο. Στο κιγκλίδωμα… Απλά ανασηκώθηκε λίγο πιο πάνω από το έδαφος και…

Έδρα: Ήταν ακαριαίος θάνατος; 

Μ.Α: Έφυγα … Ήταν αδύνατο να κοιτώ τη Ρόξι. Έκλαιγε, όπως τα σκυλάκια. Πήγα στην κουζίνα. Κάποια δευτερόλεπτα άκουγα ήχους. 

Π. Τι ακολούθησε μετά τη θανάτωση του σκύλου;

Μ. Ανακάτεψα λίγο τη βιβλιοθήκη. Ήξερα ότι δεν μπορούσα να ανακατώσω όλο το σπίτι. Δεν μπορούσα να το κάνω. Ήμουν σε μια τραγική κατάσταση. Μετά έβγαλα την κάμερα από τη θέση της με ένα τράβηγμα.

Π. Άμεσα σκεφτήκατε να βγάλετε και την κάρτα;

Μ. Επειδή εκείνη την ώρα δεν υπήρχε καμία λογική και κανένα πλάνο.

Π. Το ότι βγάλατε την κάρτα δείχνει μια λογική.

Μ. Η κάμερα από μόνη της δεν είχε κάποια αξία. Η κάρτα είχε.

 Γιατί βάλατε το παιδί δίπλα στη νεκρή;

Μ. Χαίρομαι που με ρωτάτε. Είμαστε στην κατάσταση που έχω περιγράψει και φτάνω στο τραγικό σημείο να είμαι στο δωμάτιο ότι με κάποιον τρόπο χρειάζομαι βοήθεια και η Μπέμπα κοιμάται… Όταν ανέβηκα επάνω ήταν υποχρεωτικό να την πάρω μαζί μου. Δεν μπορούσα να την κλειδώσω. Δεν ήξερα πως θα λειτουργήσει η αστυνομία.

Π. Το παιδί έχει αντίληψη. Αντιλαμβάνεται ποια είναι η μητέρα του, τη μυρωδιά της μητέρας του και αντιλαμβάνεται ότι παγώνει.

Μ. Ότι κοιμόταν. Αυτό είχα σκεφτεί.

Π. Από το κρεβάτι θα μπορούσε να κατέβει. Γιατί όχι στο λίκνο;

Μ. Δεν περπατούσε ακόμα. Η πόρτα ήταν κλειστή.

Μ. Η παράλογη σκέψη, η μόνη σκέψη του να μπει η μικρή στο κρεβάτι ήταν ότι κοιμόταν στο σημείο που κοιμόταν πάντα και όταν εκτίει η αστυνομία θα κοιμόταν και θα ήταν σε ασφαλές σημείο.

Π. Θα μπορούσατε να σκεφτείτε ότι οι ληστές έφτασαν σε τέτοιο σημείο σκληρότητας.

Μ. Δεν μου πέρασε αυτό από το μυαλό.

Π. Τελευταία κίνηση δένεστε.

Μ. Πήγα στην κουζίνα και άνοιγα τα συρτάρια και σκεφτόμουν με τι δένεται κάποιος σε μια ληστεία. Στη διακείμενη κατάσταση εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να σκεφτώ. Βρήκα τον σπάγκο.

Π. Τα αποτυπώματα σας δεν βρέθηκαν ούτε στο παράθυρο, ούτε πουθενά. Γιατί δεν βρέθηκε τίποτα;

Μ. Η μετέπειτα συγκάλυψη μετά την κάμερα κάποια στιγμή σκέφτηκα ότι το παράθυρο δεν μπορώ να το πιάσω με γυμνά χέρια κι έβαλα γάντια.

 Ό ΕΝΤΟΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΙς ΕΠΙΜΟΝΕς ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΔΙΑ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε έντονο διάλογο όμως είχε και με σύνεδρο του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος, η οποία του υπέβαλε πολλές ερωτήσεις για τον ισχυρισμό του 34χρονου ότι ήταν θολωμένος το επίμαχο βράδυ:

Σύνεδρος: Δεν μπορεί κάποιος με τόση διαύγεια να σκέφτεται πώς θα αποτρέψει τις υποψίες από πάνω του και πριν πέντε λεπτά να μας λέτε ότι είστε θολωμένος…

Κατηγορούμενος: Ήταν μια σπασμωδική κίνηση χωρίς λογική….

Σύνεδρος: Δηλαδή, όλα αυτά που πράξατε μετά, σας φαίνονται σπασμωδικά γιατί εμένα μου φαίνονται απόλυτα ψύχραιμα. Θέλουν όλα αυτά μια λογική διεργασία.

Κατηγορούμενος: Το ότι υπήρχε μια σκέψη δεν σημαίνει ότι ήταν λογική….

Σύνεδρος: Μόλις έγινε το συμβάν δεν το πιστεύατε. Και μετά από δυο ώρες της δέσατε τα χέρια και βάλατε το μωρό πάνω της. Αυτό απαιτεί ψυχραιμία;

Κατηγορούμενος: Ήταν μια θολωμένη ενέργεια…

Σύνεδρος: Ψάχνουμε αυτό που σας έφερε σε αυτή την κατάσταση. Τι ήταν αυτό που σας έβγαλε έξω από τα ρούχα σας; Που δεν λειτουργήσατε λογικά. Αυτό είναι και ο βρασμός ψυχικής ορμής για να καταλάβετε…. Ποια γεγονότα σας τον προκάλεσαν τέτοια υπερδιέγερση συναισθήματος;

Κατηγορούμενος: Η θόλωση και οι σκέψεις που μπορεί να περάσουν από το μυαλό εκείνες τις στιγμές είναι τόσο χαοτικές…. Είναι στιγμές που δεν υπάρχει διαύγεια…

Σύνεδρος: Αυτό θέλω να πείτε γιατί δεν είχατε διαύγεια.

Κατηγορούμενος: Ο φόβος και ο θυμός για το παιδί.

Σύνεδρος: Έπαθε κάτι το παιδί;

Κατηγορούμενος: Δεν χτύπησε αλλά ένιωσε φόβο. Δεν υπήρχε λογική να σπρώξει τη μικρή. Είχα μια αντίδραση που δεν κατάφερα να αποτρέψω και να ελέγξω αυτό που συνέβη….

Σύνεδρος: Τσακωθήκατε και η Καρολάιν έπεσε για ύπνο. Δεν πήγε βόλτα να το σκεφτεί. Αυτό ήταν κάτι που συνηθίζατε να ξυπνάτε 4 το πρωί. Γιατί έπρεπε να γίνει έτσι όπως θέλατε εσείς. Είχε νεύρα, είχε δικαίωμα να θέλει το παιδί να κοιμηθεί στο κρεβάτι του και όχι μαζί της.

Κατηγορούμενος: Όχι, μου είπε να “μη μου τη φέρεις”….

Σύνεδρος: Πόσο δύσκολο ήταν να κάτσετε κάτω να κοιμηθείτε με το παιδί;

Κατηγορούμενος: Ήταν λάθος…

Σύνεδρος: Εγώ καταλαβαίνω ότι ήσασταν ένα ζευγάρι που δεν είχε καμία επικοινωνία.

Κατηγορούμενος: Η επικοινωνία μας γενικότερα δεν μπορεί να αξιολογηθεί από μια στιγμή…

Σύνεδρος: Είπατε ότι δεν θέλατε να τη σκοτώσατε. Ποιος είναι ο σκοπός ενός ανθρώπου που βάζει στα μαξιλάρια το κεφάλι ενός άνθρωπου. Ανάμεσα σε δυο μαξιλάρια. Ήταν πέντε λεπτά… Περιμένατε δηλαδή ότι δεν θα πάθει τίποτα; Είχατε το χρόνο και να σκεφτείτε και να υπαναχωρήσετε…

Κατηγορούμενος: Ο χρόνος σαν λεπτά μπορεί να υπήρχε, αλλά δεν υπάρχει η λογική. Ήταν ένα πεντάλεπτο που χάθηκε η επαφή μου με το περιβάλλον….

Διαβάστε επίσης:

“Σε 15 μέρες θα του έκανα γενέθλια και σήμερα τον κηδεύω”: Ο μπαμπάς του 7χρονου Μάριου ξεσπά για τις τελευταίες του στιγμές

«Χρειάζεται βοήθεια από ψυχίατρο»: Καμπανάκι γιατρού για Πισπιρίγκου – Η αποστομωτική ατάκα Δασκαλάκη που αδιαφόρησε

Θάνατος 3χρονης Kατερίνας: Τα πρώτα στοιχεία από τον ιατρικό φάκελο – Γιατί “έφυγε” το αγγελούδι

Χαμός σε Δημοτικό της Λάρισας: Πατέρας μαθητή γρονθοκόπησε τρεις δασκάλους