Αυτά είναι τα 10 παιδικά βιβλία που διαβάσαμε περισσότερο την εβδομάδα που πέρασε

Τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, η καλύτερη συντροφιά για τον ελεύθερο χρόνο μας δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρον δεν είναι άλλη από ένα καλό βιβλίο.

Πόσο μάλλον για τα παιδιά ένα βιβλίο είναι πάντα ένα εφόδιο για την εξερεύνηση καινούριων κόσμων, εικόνων, αλλά και βελτίωση του λεξιλογίου, των ιδεών.

Αν λοιπόν, ψάχνετε ένα καλό βιβλίο για τα παιδιά σας, τόσο για τις ελεύθερες ώρες, όσο και για δώρο, μπορείτε να διαλέξετε ένα από τα best seller της εβδομάδας από το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.

Χριστούγεννα με την Πέππα (Εκδόσεις ANUBIS)

Η Πέππα έκανε για την Πρωτοχρονιά μια ευχή! Θα βγει άραγε αληθινή; Μία υπέροχη χριστουγεννιάτικη ιστορία με την Πέππα και τον Τζορτζ που θα λατρέψουν όλα τα παιδιά! Το καλύτερο δώρο για τις γιορτές!

Δείτε εδώ

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στην αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά (Συλλεκτικό έργο, εκδόσεις Πατάκη)

Τρεις χριστουγεννιάτικες ιστορίες με ξωτικά, Αϊ-Βασίληδες και πολλά δώρα, για να τις ακούνε τα παιδιά στην αγκαλιά του μπαμπά και της μαμάς!

Δείτε εδώ

Θα σ’ αγαπώ ό,τι κι αν γίνει (Ντέπι Γκλιόρι, εκδόσεις Πατάκη)

Το μικρό αλεπουδάκι σκεφτεται οτι είναι ένας ανάποδος και γκρινιάρης Μικρός και κανείς δε το αγαπά. Δεν είναι όμως αλήθεια. Η μαμά του Μικρού είναι αποφασισμένη να του το αποδείξει. Ενα βιβλίο που μιλάει για το πώς θα κατευνάσουμε τους φόβους των παιδιών.

Δείτε εδώ

Μόνο εσένα αγαπώ τόσο πολύ (Γιούτα Λανγκρόιτερ, εκδόσεις Παπαδόπουλος)

Ο Γιόσι το λαγουδάκι τσακώνεται με τη μαμά του. Δεν θέλει να συγυρίζει τα παιχνίδια του, δεν θέλει να πλένεται και να κάνει γυμναστική κάθε πρωί! Με τις οικογένειες των φίλων του θα περνάει σίγουρα καλύτερα, σκέφτεται – κι αποφασίζει να φύγει από το σπίτι του. Κάτι του λείπει, όμως. Κάτι του λείπει τόσο πολύ, που τον πονάει η καρδιά του…

Δείτε εδώ

Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα (Ευγένιος Τριβιζάς, εκδόσεις Καλέντης)

Ήτανε κάποτε μια μάγισσα που τη λέγανε Φρικαντέλα Ζαρζουέλα Σαλμονέλα Στρυφνίνη. Η Φρικαντέλα ήταν κακιά. Πολύ κακιά. Πάρα πολύ κακιά. Τόσο κακιά ήταν που μισούσε αφάνταστα όλα τα καλά. Αλλά πιο πολύ απ’ όλα η μάγισσα Φρικαντέλα μισούσε τα κάλαντα!

Δείτε εδώ

Η μπουγάδα του Άι Βασίλη (Τζιώτη – Κυρίτση Ιωάννα, εκδόσεις Παπαδόπουλος)

Ο Αϊ-Βασίλης έβαλε μπουγάδα… Κι έμεινε χωρίς ρούχα! Όλα μίκρυναν και δεν τον χωράνε. Τι θα κάνει τώρα; Ποιός θα τον βοηθήσει να βρει ρούχα για να μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά;

Δείτε εδώ

Τικ και Τέλα το χριστουγεννιάτικο δέντρο (Άξελ Σέφλερ, εκδόσεις Ίκαρος)

O Τικ και η Τέλα έψησαν μπισκότα για να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά αυτά εξαφανίστηκαν! Λίγο μετά, ο Τικ νιώθει αρρωστούλης. Μπορείς να φανταστείς γιατί; Μια αστεία ιστορία, με πολλά στολίδια για να μετρήσουν τα παιδιά και λίγα λόγια για την ευγένεια και την ειλικρίνεια.

Δείτε εδώ

Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι (Ευγένιος Τριβιζάς,  εκδόσεις Μεταίχμιο)

Ήταν κάποτε ένας ποντικούλης που τον έλεγαν Τρωκτικούλη. Ο Τρωκτικούλης ο ποντικούλης κάθε φορά που έβλεπε τα αστεράκια στον ουρανό ήθελε να τ’ αγγίξει. – Παππού, έλεγε στον παππού του, σήκωσέ με, σε παρακαλώ, στα χέρια σου για να αγγίξω ένα αστεράκι. – Δε γίνεται αυτό που ζητάς, εγγονάκι μου απαντούσε ο παππούς του. Τα αστεράκια είναι πάρα πολύ ψηλά. Δεν είναι καθόλου εύκολο να τ’ αγγίξει κανείς… “Η ιστορία που σκάρωσε η εύστροφη πένα του Ευγένιου Τριβιζά μπορεί να διαβαστεί ανά πάσα στιγμή, σε κάθε εποχή του χρόνου. Η υπογραφή του εγγυάται ότι οι αναγνώστες δε θα σκοντάψουν πάνω σε ηθικοπλαστικά διδάγματα, αλλά θα ταξιδέψουν σε όμορφα νοήματα με βοηθούς το χιούμορ και τη φαντασία”. (“Το Ποντίκι”)

Δείτε εδώ

Μια αγκαλιά ακόμα (Ρον Ράνταλ, εκδόσεις Susaeta)

Είναι ώρα για ύπνο, αλλά το ποντικάκι δεν θέλει να κοιµηθεί. Θέλει ακόµα µια ιστορία, ακόµα ένα νανούρισµα, ακόµα µια αγκαλιά. Όλο κάτι ακόµα, για να αργήσει η ώρα του ύπνου. ∆ιάβασε όλα όσα κάνει η µαµά ποντικίνα για να κοιµίσει το ποντικάκι της και να το βοηθήσει να έχει όνειρα γλυκά.

Δείτε εδώ

Ο μικρός πιγκουίνος που χάθηκε (Συλλογικό έργο, εκδόσεις Τζιαμπίρης – Πυραμίδα)

Ο μικρός πιγκουίνος χάθηκε στο παγωμένο χιόνι. Αποζητά το χάδι της μαμάς του, αλλά δεν μπορεί να τη βρει. Ακολουθήστε τον μικρό πιγκουίνο, καθώς βαδίζει στο χιόνι και συναντά καινούργιους, αστείους φίλους και συντροφεύστε τον στην προσπάθειά του να φτάσει στην πιο τρυφερή, στη μεγαλύτερη και πιο ζεστή αγκαλιά του κόσμου! Μια συγκινητική ιστορία που θα αγγίξει όλες τις παιδικές καρδιές!

Δείτε εδώ