3η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής: “Χάλκινος” ο 16χρονος Σπύρος Τερλεμές

3η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής: "Χάλκινος" ο 16χρονος Σπύρος Τερλεμές

Στη 3η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής ο μαθητής του σχολείου ΑΞΙΟΝ Ξάνθης Σπύρος Τερλεμές, απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο.

Η διοργάνωση έλαβε χώρα το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου εξ αποστάσεως η 3η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φυσικών (European Physical Society), της Βαλκανικής Ένωσης Φυσικών (Balkan Physical Union) και με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας της Βουλγαρίας και του Πανεπιστημίου της Σόφιας.

Οι μαθητές διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, συναγωνιζόμενοι μερικούς από τους καλύτερους μαθητές του κόσμου, από τα Βαλκάνια και άλλες χώρες, σε μια γιορτή της Φυσικής και της Αριστείας. 

Οι υπόλοιποι μαθητές που μας εκπροσώπησαν επάξια είναι ο Πουλάκης – Στεφανίδης Στέφανος  Ρόδιων Παιδεία, Ρόδος (Α΄ Λυκείου), η Δημητροπούλου Μελίνα από το 4ο ΓΕΛ Πύργου (Β΄ Λυκείου) και ο Ράπτης Μενέλαος Φρυγανιώτης Θεσσαλονίκη (Β΄ Λυκείου).

Αυτά είναι τα 4 Ελληνόπουλα που μας εκπροσώπησαν επάξια στην 3η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής

“Χάλκινος” ο Σπύρος Τερλεμές

Πριν λίγο ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της φετινής Βαλκανικής Ολυμπιάδας Φυσικής. Κέρδισα Χάλκινο Μετάλλιο (Bronze Medal) ανάμεσα σε μερικούς από τους καλύτερους μαθητές στον κόσμο.

Μου είναι πραγματικά τόσο δύσκολο να περιγράψω την χαρά και τον ενθουσιασμό μου.

Είμαι ο 10ος μαθητής στην ιστορία της Ελλάδας που παίρνει μετάλλιο σε διεθνή ολυμπιάδα φυσικής (από το 1967 που έγινε η πρώτη ολυμπιάδα).

Θέλω πρωταρχικά να ευχαριστήσω την Ένωση Ελλήνων Φυσικών για όλη της την συνδρομή στην ανάδειξη της φυσικής στην Ελλάδα. Είναι αναμφίβολα η πιο ενεργή εκπαιδευτική ένωση στην χώρα μας. Την ευχαριστώ τόσο ως μαθητής αλλά και ως λάτρης της φυσικής.

Θέλω φυσικά να ευχαριστήσω το σχολείο μου ΑΞΙΟΝ και τους καθηγητές μου. Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε καλύτερο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Ευχαριστώ ειδικά τους καθηγητές μου Σταύρο Λίτσα, Ζήση Μπρούμπη και Άγγελο Τετόρο για την αδιάλειπτη βοήθεια τους.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν οι 70 καλύτεροι 15 χωρών. Συνεχίζουμε!

Διαβάστε επίσης:

“Κάτσε να διαβάσουμε τα μαθήματά σου, παιδί μου”: Γονείς, δεν πρέπει να εμπλέκεστε με το διάβασμα

Μαμά για σχολικά κεράσματα: “Ξέρετε τι σημαίνει να ζείτε με το άγχος αν θα επιστρέψει το αλλεργικό παιδί σπίτι;”

Σεισμός 5.8 Κρήτη: Οικογένεια με το 6 ημερών μωράκι της ζει σε σκηνή (φωτό)

Πάτρα: Εξιτήριο για τον 6χρονο Φώτη που χαροπάλεψε έπειτα από το ατύχημα με τα καρτ