Αυτά είναι τα νέα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που ιδρύονται τη νέα σχολική χρονιά

Το Υπουργείο Παιδείας, ακολουθώντας τη βασική αρχή του για στήριξη και αναβάθμιση τηςειδικής αγωγής, ανακοινώνει την ίδρυση 13 νέων Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, με την ίδρυση 1 Ειδικού Νηπιαγωγείου, 1 Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, 2 Ε.Ε.Ε.ΕΚ. και 9 Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων, δημιουργούνταιακόμα καλύτερες συνθήκες για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών κάθε μαθητή, στοπλέον κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον, σε κάθε σημείο της χώρας. Ιδιαίτερα ενισχυμένη αναδεικνύεται η Δευτεροβάθμια Ειδική Εκπαίδευση, η οποία επίσειρά ετών ήταν υποβαθμισμένη τόσο σε αριθμό δομών όσο και σε επίπεδο προγραμμάτωνσπουδών.

Με την καθιέρωση και γενίκευση του Ενιαίου Ειδικού ΕπαγγελματικούΓυμνασίου-Λυκείου και την εφαρμογή νέων ωρολογίων προγραμμάτων, από το σχολικόέτος 2017-18, η Δευτεροβάθμια Ειδική Εκπαίδευση αποκτά δυναμική και το ΥπουργείοΠαιδείας ανταποκρίνεται στα αιτήματα ίδρυσης νέων σχολείων, σε περιοχές που η έλλειψηδομών καθιστούσε, για ορισμένους μαθητές, ανύπαρκτη τη δυνατότητα συνέχισηςφοίτησης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης, προάγονται 10 Ειδικά Δημοτικά Σχολεία και Ειδικά Νηπιαγωγεία προκειμένου να εναρμονιστούν με το νέο μαθητικό δυναμικό τους και να ανταποκριθούν καλύτερα στηκάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών τους.

Για την κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των κλάδων, οι προσλήψειςθα είναι αυξημένες και κατά προτεραιότητα και για το σχολικό έτος 2017-18, τόσο για τηνεπαρκή στελέχωση των Ειδικών Σχολείων όσο και για την κάλυψη των εκπαιδευτικών καιψυχοκοινωνικών αναγκών των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία γενικής εκπαίδευσης.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα νέα σχολεία Ειδικής Αγωγής πατώντας εδώ