Αρχική Σχολή Γονέων "Μαμά, πάμε παιδική χαρά;": 9 συμβουλές για να απολαύσουν τα παιδιά ασφαλή το παιχνίδι τους

"Μαμά, πάμε παιδική χαρά;": 9 συμβουλές για να απολαύσουν τα παιδιά ασφαλή το παιχνίδι τους

Τώρα που το καλοκαίρι βρίσκεται στα φόρτε του και τα σχολεία έκλεισαν , τα παιδιά έχουν απεριόριστο ελεύθερο χρόνο και δεν θέλουν με τίποτα να είναι κλεισμένα στο σπίτι. Αντιθέτως δεν  βλέπουν την ώρα για να βγουν για παιχνίδι και διασκέδαση στη παιδική χαρά.

Οι παιδικές χαρές είναι αναμφίβολα η χαρά κάθε παιδιού αλλά τώρα το καλοκαίρι εξαιτίας του γεγονότος ότι ο ήλιος είναι πιο καυτός και επικίνδυνος για την υγεία του παιδιού καλό θα είναι να έχετε κατά νου τις συμβουλές ασφαλείας που σας προτείνουμε ώστε το παιχνίδι εντός τους να είναι διασκεδαστικό και απόλυτα ασφαλές!

1.Μην αμελείτε τις εξωτερικές υψηλές θερμοκρασίες που τυχόν θα κάνουν τα παιχνίδια να καίνε. Εάν η παιδική χαρά δεν είναι σε σκιά, τότε αναπόφευκτα τα παιχνίδια που φιλοξενούνται εντός της θα έχουν απορροφήσει τεράστιε ποσότητες θερμότητας και υπάρχει κίνδυνος το παιδί που θα ανέβει στην κούνια ή θα κάνει τσουλήθρα να καεί και να του προκληθεί έγκαυμα όταν επιχειρήσει να παίξει σε αυτά. Πριν λοιπόν το παιδί ξεκινήσει να παίζει ελέγξτε τις επιφάνειες των παιχνιδιών.

2. Πάντα να επιλέγετε για τα παιδιά παιχνίδια που είναι κατάλληλα για την ηλικία και το αναπτυξιακό τους ορόσημο. Οι περισσότερες παιδικές χαρές έχουν παιχνίδια για όλες τις ηλικιακές ομάδες των παιδιών και τα οποία βρίσκονται διασκορπισμένα στο χώρο. Επισκεπτόμενοι το χώρο της παιδικής χαράς, ρίξτε μια ματιά στα παιδιά και δείτε σε ποια εξ αυτών μπορεί να παίξει άφοβα το παιδί σας.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.