Αυτά είναι τα σχολεία που τοποθέτησαν άμεσα αντισηπτικά στις τάξεις για την προστασία των μαθητών από την γρίπη

Ο ιός της γρίπης βρίσκεται σε έξαρση και πολλά παιδάκια έχουν αρρωστήσει. Ήδη πολλά σχολεία έχουν αρχίσει να προμηθεύονται αντισηπτικά χεριών και να τα τοποθετούν σε ευκρινή σημεία σε κάθε σχολική αίθουσα προκειμένου να συμβάλλουν στην προληπτική αντιμετώπιση της γρίπης .

Γιατί είναι σημαντικό να έχουν οι μαθητές καθαρά χέρια;

Τα χέρια είναι φορείς μικροβίων. Αγγίζοντας τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας με άπλυτα χέρια θα μπορέσουν να εισβάλουν μικρόβια στον οργανισμό σας. Τα μικρόβια μεταδίδονται επίσης αν κάποιος φταρνιστεί ή βήξει στα χέρια του και μετά αγγίξει άλλο άτομο ή αντικείμενο. Αν κάποιος έχει αυτά τα μικρόβια στα χέρια του μπορεί να αρρωστήσει αν δεν τα πλύνει πρώτα πριν αγγίξει τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα του.

Στο Infokids.gr συγκεντρώσαμε όλα τα σχολεία που ήδη τοποθέτησαν στις τάξεις τους αντισηπτικά για την προστασία των μαθητών από την εξάπλωση του ιού της γρίπης.

Το άρθρο θα ανανεώνεται 

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημ. Σχολείου Θρακομακεδόνων

Ενημερωθήκαμε για την πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θρακομακεδόνων που τοποθέτησε σε όλες τις τάξεις αντισηπτικά.  Η χρήση θα γίνεται από τους μαθητές μέσα στην τάξη (στην είσοδο και έξοδο τους) γι΄ αυτό και έγινε πρόβλεψη για την ύπαρξη μιας φιάλης από το συγκεκριμένο αντισηπτικό σε κάθε τμήμα.

Σύλλογος Γονέων 5ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου

Ο Σύλλογος Γονέων μας ενημέρωσε ότι η Διεύθυνση του σχολείου  μερίμνησε και φέτος εγκαίρως προκειμένου όλα τα τμήματα να διαθέτουν αντισηπτικό, καθώς και προϊόντα απολυμαντικής δράσης.

Δ. Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού και προσωπικά ο ίδιος ο Δήμαρχος Σταύρος Τσίρμπας, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που ανέκυψαν στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας από την έξαρση της γρίπης, αποφάσισε να προμηθεύσει όλα τα σχολεία της πόλης μας με απολυμαντικά. Συγκεκριμένα τις προσεχείς ημέρες και μετά από εντολή της Προέδρου Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού Κατερίνας Μανταφούνη και του Παναγιώτη Σταφυλά, Προέδρου Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού θα διανεμηθούν σε όλες τις σχολικές μονάδες υγρά αντισηπτικά χεριών, χειροπετσέτες και χαρτομάντιλα μιας χρήσης εμποτισμένα με αλκοόλη.

Σύλλογος Γονεων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού-Νηπιαγωγείου Πικερμίου

Ο Σύλλογος Γονέων με το άνοιγμα των σχολείων τον Ιανουάριο, προσέφερε σε κάθε τάξη από ένα αντισηπτικό.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας

Και για αυτή τη σχολική χρονιά, ο Σύλλογος Γονέων σε συνεννόηση με το Συλλογο Διδασκόντων, φρόντισε ώστε σε όλους τους χώρους του σχολείου να βρίσκονται ήδη αντισηπτικά τζελ!

Δ. Γλυφάδας

Ο Δήμος Γλυφάδας προμηθεύουει κάθε σχολείο με αντισηπτικό. Οι διανομές στα σχολεία συνεχίζονται καθημερινά και εφοδιάζονται οι πάντες.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 34ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων ο Σύλλογος εξόπλισε όλες τις τάξεις με αντισηπτικά και παρακαλέσαν το διδακτικό προσωπικό να υπενθυμίζει στους μαθητές τη χρήση του μετά από κάθε διάλειμμα.

Δ. Ηρακλείου Αττικής

Με δοχεία αντισηπτικού υγρού εφοδίασε, εφοδιάζει και θα συνεχίσει να εφοδιάσει, για όσο χρειαστεί, όλα τα σχολεία της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, προκειμένου μαθητές και προσωπικό να τονώσουν τα ατομικά μέτρα προστασίας από την εποχική γρίπη που βρίσκεται σε έξαρση αυτές τις ημέρες. Τα δοχεία τοποθετούνται στις τάξεις των σχολείων όλων των βαθμίδων, ενώ οι δάσκαλοι και οι καθηγητές καθοδηγούν τα παιδιά – ιδίως τα μικρά – για την σωστή χρήση. Παράλληλα, τα σχολικά κτίρια καθαρίζονται με ενισχυμένα απολυμαντικά υλικά με το πέρας της βάρδιας.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 4ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων, μοιράστηκαν και φέτος αντισηπτικά υγρά σε όλες τις τάξεις του σχολείου, προκειμένου για την κατά το δυνατόν, πιο αποτελεσματική πρόληψη από τις εποχικές ιώσεις.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αγ Δημητρίου

Σε επικοινωνία που είχαμε με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου, κα Μαρία Κοψίνου, ενημερωθήκαμε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια με πρωτοβουλία  του Συλλόγου Γονέων κάθε τάξη είναι εξοπλισμένη με αντισηπτικό τζελ για την προστασία των μαθητών και για λόγους υγιεινής.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων θα υπάρχει σε κάθε τάξη ειδικό αντισηπτικό για τα χέρια για να αντιμετωπιστεί η φετινή γρίπη.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Καλυβίων

Ο Συλλογος Γονέων & Κηδεμόνων προμήθευσε  με αντισηπτικά χεριών όλα τα τμήματα του Γυμνασίου γιατί η πρόληψη είναι προτεραιότητα για την ασφάλεια των μαθητών.

Σύλλογος Γονέων&Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας

Ο Σύλλογος, σήμερα προμήθευσε το σχολείο με αντισηπτικά χεριών. Κάθε τάξη θα έχει στην διάθεση της αντισηπτικό το οποίο θα προστεθεί στα παραπάνω μέτρα προφύλαξης .

Δημοτικό Σχολείου Σπηλίου Ρεθύμνης

Όπως μας ενημέρωσε μαμά μαθητή στο “Δημοτικό Σχολείο Σπηλίου” στο Ρεθυμνο Κρητης ο Συλλογος γονέων έχει τοποθετήσει από πέρισυ αντισηπτικά  σε όλες τις τάξεις και τους κοινοχρηστους χώρους.

Σύλλογος Γονέων 7ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων όλες τις τάξεις του σχολείου εφοδιάστηκαν με αντισηπτικά τζελ, τηρώντας τα μέτρα ατομικής υγιεινής και συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην καλύτερη πρόληψη απέναντι στην εποχική γρίπη.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ραλλείων Δημοτικών Σχολείων Πειραιά

Ο Συλλογος Γονέων & Κηδεμόνων προμήθευσε σήμερα με αντισηπτικά χεριών όλα τα τμήματα του σχολείου γιατί η πρόληψη είναι προτεραιότητα για την ασφάλεια των μαθητών.

Δ. Αρταίων

Στην προμήθεια και τοποθέτηση αντισηπτικών σε όλα στα σχολεία της περιοχής, προχωρά ο Δήμος Αρταίων, με σκοπό την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών. Η πρωτοβουλία έχει στόχο τον περιορισμό της μετάδοσης λοιμώξεων εντός των σχολικών χώρων, αλλά και την ευρύτερη αναβάθμιση των συνθηκών υγιεινής στα σχολεία. Η προμήθεια των αντισηπτικών θα πραγματοποιηθεί με δαπάνη του Δήμου Αρταίων. Η  τοποθέτηση των αντισηπτικών (τζελ)  θα πραγματοποιείται σε ευκρινή σημεία σε κάθε σχολική αίθουσα προκειμένου να συμβάλλουν στην προστασία των μαθητών αλλά και στην προληπτική αντιμετώπιση της γρίπης.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 13ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού

Λόγω της έξαρσης της γρίπης ο Σύλλογος Γονέων αγόρασε αντισηπτικά του ενός λίτρου για κάθε τμήμα του σχολείου.

Σύλλογος Γονέων 7ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα

Σε όλες τις τάξεις έχουν τοποθετηθεί αντλίες με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα, ενώ συνίσταται και τα παιδιά να έχουν μαζί τους ατομικό αντισηπτικό για τα χέρια.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος ο Σύλλογος αγόρασε για κάθε τάξη οπως και για όλες τις τάξεις ειδικότητας καθώς και το γραφείο των δασκάλων αντισηπτικά.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου

Και φέτος, όπως και την προηγούμενη χρονιά, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποφάσισε να διαθέσει χρήματα για την αγορά αντισηπτικών, γνωρίζοντας ότι τη περίοδο που διανύουμε είναι σε έξαρση ιώσεις και γρίπη. Τα αντισηπτικά μοιράστηκαν σε όλα τα τμήματα του σχολείου.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 20ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

Με μέριμνα του Συλλόγου στο σχολείο υπάρχουν αντισηπτικά, μόνιμα καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και όχι μόνο τη δύσκολη περίοδο του χειμώνα.

7ο Δημοτικό Χαιδαρίου

Σύλλογος Γονέων& Κηδεμόνων Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Μοναστηράκι Βόνιτσας

Από τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων παραδόθηκαν στο Δημοτικό σχολείο του χωριού και στο Νηπιαγωγείο, αντισηπτικά, λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης.

9ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας

Λόγω της έξαρσης της γρίπης ο Σύλλογος Γονέων αγόρασε αντισηπτικά για κάθε τμήμα του σχολείου.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 40υ Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών

Συμμεριζομενοι την αγωνία όλων των γονιών του σχολείουγια αυξημένη υγιεινή των χεριών τη δεδομένη χρονική περίοδο,ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τοποθέτησε αντισηπτικά σε όλες τις τάξεις- τμήματα (14) του Δημοτικού. Η χρήση γίνεται από τους μαθητές, υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικων μεσα στην ταξη (είσοδο και έξοδο διαλειμμάτων,επιστροφή από τουαλέτα).

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης της γρίπης, η οποία βρίσκεται σε ευρεία έξαρση, προμήθευσε όλες τις αίθουσες , με τα απαραίτητα αντισηπτικά!

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 8ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων  υπάρχει σε κάθε τάξη ειδικό αντισηπτικό για τα χέρια για να αντιμετωπιστεί η φετινή γρίπη.

26ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά

Ο Διευθυντής και το Διδακτικό Προσωπικό του σχολείου ευχαριστούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων για την προμήθεια απολυμαντικού υγρού χεριών σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας καθώς και στα γραφεία Διευθυντή και Δασκάλων.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Νεμέας

Ο Σύλλογος θέλοντας να ενισχύσει την αυξημένη καθημερινή χρήση αντισηπτικών, προσέφερε στους μαθητές και στους δασκάλους διαλύματα για κάθε τάξη.

Δ. Ιλίου

Με σκοπό την πρόληψη κατά της διασποράς της γρίπης και τον περιορισμό της μετάδοσης λοιμώξεων μέσα στους σχολικούς χώρους, ο Δήμος Ιλίου προχωρά στην προμήθεια και τοποθέτηση δοχείων με αντισηπτικό υγρό και αντισηπτικά μαντηλάκια σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν 440 δοχεία με αντισηπτικό υγρό και θα δοθούν 660 τεμάχια αντισηπτικά μαντιλάκια στα Δημοτικά σχολεία και 248 δοχεία και 465 τεμάχια αντίστοιχα, στα Νηπιαγωγεία. Η προμήθεια θα πραγματοποιηθεί με δαπάνη του Δήμου Ιλίου.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ανατολής

Ο Σύλλογος Γονέων απέστειλε στο σχολείο αντισηπτικό χεριών για όλες τις τάξεις. Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και καραδοκεί η γρίπη τύπου Α Η1Ν1 αλλά και διάφορες άλλες ιώσεις. Πέρα από την πρόληψη το σημαντικό είναι να κρατάμε τα παιδιά σπίτι μέχρι να αναρρώσουν. Έτσι προλαμβάνεται η εξάπλωση των ιών στον υπόλοιπο πληθυσμό του σχολείου.

Δ. Μαραθώνα

Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου διανεμήθηκαν αντισηπτικά υγρά σε όλα τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μαραθώνος, με σκοπό την πρόληψη κατά της διασποράς της γρίπης και τον περιορισμό της μετάδοσης λοιμώξεων μέσα στους σχολικούς χώρους.

Η προμήθεια των αντισηπτικών υγρών, που διανεμήθηκαν στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία όλων των Δημοτικών Ενοτήτων (Βαρνάβας, Γραμματικό, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη) του Δήμου Μαραθώνος, πραγματοποιήθηκε με ενέργειες του Αντιδήμαρχου Παιδείας κ. Αργύρη Λάσκου και δαπάνη της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

«Δεδομένου ότι η εποχική γρίπη είναι σε έξαρση, προστατεύουμε την υγεία της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου μας και ενισχύουμε τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης» δηλώνει ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας.