Αυτό είναι το πρώτο πανελλαδικά σχολείο με έξυπνο φωτισμό

Αυτό είναι το πρώτο πανελλαδικά σχολείο με έξυπνο φωτισμό

Το πρώτο σχολείο πανελλαδικά με έξυπνο φωτισμό βρίσκεται στην Αττική και είναι το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων, που φιλοξενεί το Εσπερινό Λύκειο.

Το σύστημα έξυπνου φωτισμού

Η υλοποίηση γίνεται πιλοτικά, χρησιμοποιώντας φώτα υψηλής ποιότητας, με όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα ηλεκτροφωτισμού, αναβαθμίζοντας την ποιότητα του φωτός και τη φωτεινότητα μέσα στις σχολικές αίθουσες, αφού τα φωτιστικά σώματα είναι εξοπλισμένα με ειδικούς αισθητήρες που μετρούν την ποσότητα του φωτός που έχει διαθέσιμη ο κάθε μαθητής και αυτορυθμίζονται αναλόγως.
Αυτό μειώνει επίσης την οπτική κόπωση των ματιών και ενισχύει τη δυνατότητα συγκέντρωσης. Επιπλέον με τη χρήση εξελιγμένων έξυπνων λαμπτήρων LED στους κοινόχρηστους χώρους με ανιχνευτές κίνησης, αυξάνουμε τη φωτεινότητα και την ασφάλεια.
Ταυτόχρονα η χρήση ανθεκτικότερων υλικών εξασφαλίζει τη μέγιστη αντοχή στο χρόνο, ενώ παράλληλα μειώνεται η κατανάλωση ρεύματος σύμφωνα με υπολογισμούς θα φτάσει το 60%.
Αυτό είναι το πρώτο πανελλαδικά σχολείο με έξυπνο φωτισμό

Οι δηλώσεις του δημάρχου Αγ. Αναργύρων – Καματερού

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας,
για το καινοτόμο project που υλοποιείται στο σχολείο ανέφερε ότι “Με τη λειτουργία του έργου, στόχος είναι αφενός να παρέχουμε ένα φωτεινό και αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον για τους μαθητές μας και αφετέρου να αποκομίσουμε μετρήσιμα αποτελέσματα τόσο για την ποιότητα του φωτισμού όσο και για τη μείωση της κατανάλωσης και κατά συνέπεια του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου, ώστε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σε όλα τα σχολεία της πόλης μας.
Δημιουργούμε καθημερινά το μέλλον των παιδιών μας, μέσα από θετικές επιρροές που εξασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες για όλους.”

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το άγνωστο “εγγόνι” της Ντόρας Μπακογιάννη

Ποια παιδιά θα κάνουν φέτος τον αντιγριπικό εμβολιασμό – Τι απαντά η καθ. Παιδιατρικής Μ. Θεοδωρίδου

Μηχανοκίνητος αθλητισμός για… 8χρονα -και οι κρίσιμες ώρες για τους τραυματίες στα Γαννιτσά