Μηχανοκίνητος αθλητισμός για… 8χρονα -και οι κρίσιμες ώρες για τους τραυματίες στα Γιαννιτσά

Μηχανοκίνητος αθλητισμός για… 8χρονα -και οι κρίσιμες ώρες για τους τραυματίες στα Γαννιτσά

Τα δύο πολύ σοβαρά ατυχήματα που έλαβαν χώρα στην Πάτρα, τον περασμένο μήνα, και στα Γιαννιτσά, προ ημερών, κατά την διάρκεια αγώνων καρτ και motocross αντίστοιχα, ανοίγουν μια νέα συζήτηση. Αυτή που έχει να κάνει με τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, προκειμένου, σε περίπτωση ατυχήματος να μην υπάρξουν θύματα.

Στην περίπτωση της Πάτρας, ο 6χρονος Φώτης που βρισκόταν στον κοινό σώθηκε σχεδόν από θαύμα, όταν ένα καρτ έχασε τον έλεγχο και προσγειώθηκε σχεδόν πάνω του. Στην περίπτωση των Γιαννιτσών, τα δύο παλικάρια ηλικίας 16 και 27 ετών, βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Τα παιδιά αυτά τραυματίστηκαν, όταν 16χρονος αναβάτης που συμμετείχε στον αγώνα, έχασε τον έλεγχο. Έπεσε πάνω στην προστατευτική περίφραξη και χτύπησε σε κολώνα που έπεσε πάνω τους. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται διασωληνωμένα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, χωρίς σημάδια επαναφοράς.

“Ήταν η κακιά η ώρα”

Ο16χρονος οδηγός της μηχανής και ο 60χρονος διοργανωτής των αγώνων συνελήφθησαν. Η δικογραφία μιλούσε για κατά περίπτωση πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Ωστόσο, μέχρι την ολοκλήρωση της προανάκρισης έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Ο πατέρας του 16χρονου θύματος, μιλώντας στο MEGA είπε: «Με χτύπησε, με πέταξε κι εμένα κάτω, όπως και πέντε -έξι άτομα δίπλα, αλλά δύο παιδιά τη φάγανε γερά. Δυστυχώς, το ένα ήταν ο γιος μου», είπε ο πατέρας του 16χρονου και συνέχισε βουρκωμένος: «Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν, ήταν η κακιά η ώρα και ήταν για να γίνει. Είναι κάτι που δεν γίνεται, είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει, δυστυχώς έτυχε σε εμάς».

Ο δε πατέρας του 27χρονου αποκάλυψε, ότι το χειρουργείο του παιδιού του κράτησε όλη τη νύχτα. Πρόσθεσε, ότι το παιδί του είναι έμπειρος αναβάτης motocross και την ώρα του ατυχήματος έκανε ζέσταμα για να μπει στον αγώνα.

Αναβάτες ετών… 8 στον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ1, o πρόεδρος του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, κ. Σωκράτης Τσολακίδης αναφέρθηκε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όπως ο ίδιος είπε, ένα παιδί μπορεί να ασχοληθεί με το motocross ή τα καρτ ήδη από την ηλικία των 8 ετών. Από τότε μπορεί να βγάλει αγωνιστική άδεια για πίστες, με τη συγκατάθεση βέβαια των γονέων του.

Ο 16χρονος αναβάτης που έχασε τον έλεγχο στα Γιαννιτσά είναι, όπως είπε, πολύ έμπειρος. “Το ατύχημα αυτό είναι από τα πράγματα που λέμε ‘δεν γίνονται’ -μα να που γίνονται!”, πρόσθεσε ο ίδιος. Τόνισε, ωστόσο, πως είναι πολύ σημαντικό σε κάθε αγώνα να κοιτάζουμε τα μέτρα ασφαλείας και αν χρειάζεται να παίρνουμε περισσότερα.

Διαβάστε ακόμα:

Ποια παιδιά θα κάνουν φέτος τον αντιγριπικό εμβολιασμό – Τι απαντά η καθ. Παιδιατρικής Μ. Θεοδωρίδου

Αυτό είναι το άγνωστο “εγγόνι” της Ντόρας Μπακογιάννη

Ρόδος: Μια απίστευτη υπόθεση απάτης με τον βιασμό της 8χρονης