Αυτός ο Δήμος μοίρασε κουβέρτες στα σχολεία για να μην κρυώνουν οι μαθητές μέσα στην τάξη

Τελικά όπως φαίνεται οι κουβέρτες στα σχολεία θα γίνουν “μόδα” καθώς μετά το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χαλάστρας που ζήτησε από τους μαθητές να έχουν μαζί τους στη τάξη και μια κουβέρτα ώστε να μην κρυώνουν όταν θα ανοίγουν υποχρεωτικά τα παράθυρα για να αεριστεί η αίθουσα λόγω του ιού, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου υλοποίησε μια αντίστοιχη δράση.

Ειδικότερα, όπως πληροφορούμαστε, με δική του μέριμνα, ο Δήμος μοίρασε σήμερα στα στα Δημοτικά σχολεία του Λεκανοπεδίου της Καλλονής κουβέρτες για τους μαθητές.

Τη διανομή στους Διευθυντές των σχολείων έκανε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Εθελοντισμού Ζαχαρώ Ιωακείμ και σύμφωνα με την ίδια από αύριο θα συνεχιστεί η διανομή σε όλα τα σχολεία του Δήμου.

Η πρακτική της “κουβέρτας στα σχολεία” θεωρείται ως ένας έξυπνος τρόπος για να μείνουν οι μαθητές ζεστοί ενόσω θα ανοίγουν υποχρεωτικά τα παράθυρα στις αίθουσες σε τακτά χρονικά διαστήματα, πράγμα που δυσκολεύει λίγο τα πράγματα, σε περιοχές  όπου οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Η πανδημία φαίνεται να δημιουργεί νέες συνήθειες στη σχολική καθημερινότητα που όσο και αν προκαλούν αρνητικά σχόλια και viral αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εντούτοις αποτελεί μια πρακτική που έχει εφαρμόζεται σε σχολεία του εξωτερικού.

Ειδικότερα, τον περασμένο Νοέμβριο το μέτρο με τα ανοιχτά παράθυρο στις σχολικές αίθουσες εφαρμόστηκε στην πόλη Βασιλεία της Ελβετίας. Σε πολλά σχολεία της πόλης οι καθηγητές άνοιγαν τα παράθυρα κάθε 15 λεπτά για να ανανεώνεται ο αέρας. Η κυβέρνηση της Ελβετίας είχε μοιράσει σε 600 μαθητές από μία στρατιωτική κουβέρτα για να μην κρυώνουν.