Αρχική Φάκελος Σχολείο Big Bang School: Γιατί όλοι μιλάνε για το νέο ελληνικό εναλλακτικό δημοτικό σχολείο;

Big Bang School: Γιατί όλοι μιλάνε για το νέο ελληνικό εναλλακτικό δημοτικό σχολείο;

Πώς θα σας φαινόταν αν το παιδί σας είχε την ευκαιρία να φοιτά σε ένα σχολείο που οι μαθητές είναι δημιουργοί και η μάθηση συνδέεται με τη ζωή; Ένα σχολείο που τα παιδιά  θα είναι σε εργαστήρια, όπου θα διδάσκονται μαθηματικά, γλώσσα, ξυλουργική, θα καλλιεργούν λαχανόκηπους, θα μαγειρεύουν και μέσα από όλες τις δραστηριότητες θα μαθαίνουν;

Αυτό το σχολείο που σας περιγράφουμε είναι το Big Bang School, ένα ιδιωτικό δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη που από το Σεπτέμβριο του 2019 θα ανοίξει επίσημα τις πύλες του για να υποδεχθεί τους πρώτους λιλιπούτειους μαθητές του. Το σχολείο, για την ίδρυση του οποίου έχουν ξεκινήσει διεργασίες ήδη από το 2017, θα στεγαστεί σε μια έκταση 19 στρεμμάτων, δίπλα στην περιοχή Λάκωμμα, στα όρια Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής.

Η ιδιαίτερη φιλοσοφία του Big Bang School

Πρόκειται για ένα εναλλακτικό δημοτικό σχολείο που μεταξύ άλλων βασίζεται στη βιωματική εκπαίδευση και έχει στόχο όχι μόνο τη γνώση αλλά και την καλλιέργεια δεξιοτήτων όπως η συναισθηματική νοημοσύνη και η αυτογνωσία.

Το όραμα των τριών εμπνευστών αυτού του ξεχωριστού σχολείου,  Άγγελου Πατσιά, Βέτας Γεωργιάδου και Γιάννη Σωτηράκου, είναι να δημιουργήσουν τη μελλοντική γενιά μαθητών όπου τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από την φύση, από εξερευνήσεις και περιπέτειες και αφήνουν ελεύθερη τη δημιουργικότητά τους.

Στόχος του σχολείου είναι να προσφέρει στους μαθητές του όλες τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να γίνουν οι δημιουργοί του μέλλοντος και να μπορούν να δημιουργούν τρις συνθήκες στις οποίες θα ζήσουν. Ακόμα εισάγεται το Live Action Role Play στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά μέσα από παιχνίδια ρόλων, μαθαίνουν για την Ιστορία. «Τα παιδιά θα είναι είναι Ρωμαίοι, για μια βδομάδα, θα χτίζουν γέφυρες και υδραγωγεία και θα μαθαίνουν παράλληλα μαθηματικά και φυσική. Θα συμμετέχουν σε συνεδριάσεις πολιτικών και παίρνουν αποφάσεις για την τύχη της αυτοκρατορείας και όχι μόνο αυτά», εξηγεί στο Thestival.gr, ο Άγγελος Πατσιάς

Στο νέο σχολείο θα εκπαιδεύονται και οι γονείς. Δεν θα εκπαιδεύονται για να είναι καλοί στο ρόλο του γονέα, αλλά στο πώς θα αλλάξουν όσα τους φοβίζουν, όσα τους εκνευρίζουν, αυτά που τους πιέζουν στη ζωή.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες του σχολείου


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.