Brainy.gr: Η μελέτη των παιδιών μας στον 21ο αιώνα!

Η πρόσβαση όλων των μαθητών στην ποιοτική εκπαίδευση θα έπρεπε να υπηρετείται και να θεωρείται δεδομένη σε κάθε εκπαιδευτικό σύστημα. Στην Ελλάδα, παρότι εξακολουθούμε να βρισκόμαστε αρκετά πίσω σε σύγκριση με άλλες χώρες σε Βόρεια Ευρώπη και Αμερική, ο ψηφιακός κόσμος και η τεχνολογία έρχονται να δώσουν τη λύση.

Η βραβευμένη εκπαιδευτική πλατφόρμα, brainy.gr αποτελεί μια σύγχρονη επιλογή η οποία προσφέρει σε κάθε παιδί, την καθημερινή υποστήριξη στη μελέτη που χρειάζεται, με την ασφάλεια που είναι πλέον προαπαιτούμενη στην εποχή που διανύουμε.

Το brainy.gr περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου, με εξαιρετικά χαμηλό κόστος σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους εξωσχολικής υποστήριξης.

Μέσω μιας σειράς από εκπαιδευτικά βίντεο και έξυπνα quizzes, οι έμπειροι καθηγητές του brainy.gr αναλύουν όλη την ύλη των σχολικών μαθημάτων. Στην πλατφόρμα οι μαθητές θα βρουν οργανωμένες τις μαθησιακές ενότητες με τις αντίστοιχες ασκήσεις του βιβλίου, ενσωματωμένες επιπλέον ασκήσεις και διαγωνίσματα, καθώς και ειδικά διαμορφωμένα τεστ πολλαπλών επιλογών, τα οποία αναδεικνύουν τις αδυναμίες κάθε παιδιού και τα σημεία όπου πρέπει να δώσει μεγαλύτερη βάση στη μελέτη του. Παράλληλα, στα παιδιά προσφέρεται καθημερινή δυνατότητα να αποστείλουν όσες απορίες έχουν στους καθηγητές της ομάδας του brainy και να λάβουν άμεσα τις απαντήσεις που χρειάζονται.

Γραφική απεικόνιση των μαθημάτων σε video για καλύτερη κατανόηση

Όπως τονίζει η ιδρύτρια του brainy, η γραφική απεικόνιση της εκπαιδευτικής ύλης σε βίντεο συνιστά τη βασική του διαφοροποίηση από τα άλλα μέσα εκπαίδευσης.

«Αυτόματα αυτό προσφέρει καλύτερη κατανόηση και αφομοίωση, καθώς η οπτικοποίηση της πληροφορίας σε συνδυασμό με την κίνηση βοηθά πάρα πολύ. Επίσης, προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε παιδί να επαναλάβει το βίντεο όσες φορές θέλει, από όπου θέλει, και όποτε θέλει. Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό και έχει τους δικούς του ρυθμούς μάθησης. Εμείς οφείλουμε να ανταποκριθούμε σε αυτό!»

Παράλληλα, με βάση μαρτυρίες γονέων και μαθητών που συλλέξαμε, ιδιαίτερα τη δύσκολη περίοδο της πρόσφατης παύσης λειτουργίας των σχολείων, η χρήση της πλατφόρμας συντέλεσε καθοριστικά στην αδιάκοπη εκπαίδευση των παιδιών και εξασφάλισε τη συνεχή τους πρόοδο στην ύλη των μαθημάτων.

Σημειώνουν δε, ότι η πλατφόρμα βοηθά αλλά και απελευθερώνει και τους ίδιους από το άγχος να βοηθήσουν τα παιδιά τους σε θέματα που οι ίδιοι έχουν πλέον ξεχάσει ή δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν.

Από την άλλη, τα παιδιά δήλωσαν ότι το brainy αποτελεί το βασικό τους εργαλείο στο καθημερινό τους διάβασμα. Δεν επιβαρύνει το ήδη φορτωμένο τους πρόγραμμα αλλά αντίθετα μαθαίνουν πολύ πιο γρήγορα αφού καταλαβαίνουν καλύτερα, ενώ έχουν στη διάθεσή τους ασκήσεις και test για να εξασκούνται, με ένα πολύ πιο άμεσο και ευχάριστο τρόπο.

Ιδιαίτερα για τους νεότερους μαθητές της, από την Α’ έως την Δ΄ Δημοτικού, η πλατφόρμα brainy καινοτομεί!

«Η γνώση γίνεται παιχνίδι και το παιχνίδι γνώση»

Οι αριθμοί και οι πράξεις, τα γράμματα και οι προτάσεις, τα πρώτα χρόνια των παιδιών μας στη γνώση γίνονται παιχνίδι! Έξυπνες ερωτήσεις, βοηθητικά videos για να φρεσκάρουν τη θεωρία και τους κανόνες, αστέρια και μονοπάτια που κατακτούνται, δίνουν κίνητρο, θέτουν στόχους και οδηγούν στην επιτυχία.

Τα brainy Quizzes διαθέτουν:

  • Διαφορετικoύ τύπου ερωτήσεις με επίπεδα δυσκολίας που προσαρμόζονται αυτόματα στις δυνατότητες κάθε παιδιού, χρονόμετρο για να ενισχύεται η συγκέντρωση και η πρόκληση.
  • Επιπλέον, ένα πλήθος ερωτήσεων, ειδικά σχεδιασμένες και μελετημένες από έμπειρους εκπαιδευτικούς ενισχύουν το γνωστικό επίπεδο του παιδιού αλλά και την ικανότητα κριτικής σκέψης και την ταχύτητα ανταπόκρισης.
  • Συνεχή ενημέρωση προόδου και αποτελεσμάτων.

Το σύνολο των πρωτοποριακών χαρακτηριστικών του brainy.gr ανταποκρίνεται στο όραμα της ποιοτικής εκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά της Ελλάδας, χωρίς διακρίσεις και γεωγραφικούς περιορισμούς. Η εποχή αλλά και τα παιδιά μας το απαιτούν!