Αρχική Γωνιά του μαθητή Η μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο

Η μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο

schoolΗ μετάβαση στο δημοτικό σχολείο αποτελεί κρίσιμο σημείο για τα παιδιά όλου του κόσμου. Το νηπιαγωγείο βοηθά τα παιδιά να ενταχθούν στο δημοτικό σχολείο με τους εξής τρόπους:

Πρώτον: Κατά την περίοδο που τα παιδιά φοιτούν στο νηπιαγωγείο αναπτύσσουν δεξιότητες που θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές για την επιτυχία τους στο σχολείο και στη ζωή.

Δεύτερον: Το περιβάλλον μάθησης στο νηπιαγωγείο, παρόλο που φαίνεται να είναι διαφορετικό από αυτό του δημοτικού σχολείου, για το λόγο ότι λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι ειδικές αναπτυξιακές και μαθησιακές ανάγκες των παιδιών αυτής της ηλικίας, στην ουσία διευκολύνει την ομαλή μετάβαση του παιδιού στο δημοτικό σχολείο.

Τρίτον: Ο κοινωνικός και εκπαιδευτικός ρόλος του νηπιαγωγείου έχει πλέον αναγνωριστεί. Η δουλειά που γίνεται πλέον στο νηπιαγωγείο έχει επιστημονική και οργανωμένη βάση και σχεδιάζεται με τρόπο προσεκτικό και κατάλληλο για τις αναπτυξιακές και μαθησιακές ανάγκες του παιδιού, αλλά και για τις απαιτήσεις που θα συναντήσει όταν μεταβεί στο δημοτικό σχολείο.

Τέταρτον: Ο τρόπος εργασίας του νηπιαγωγείου συμβάλλει από μόνος του στη διευκόλυνση του έργου του δημοτικού σχολείου. Τα νήπια ενθαρρύνονται να εξερευνούν και να αναλαμβάνουν ευθύνες, γεγονός που τα βοηθά να μαθαίνουν ευκολότερα και αποτελεσματικά κατά τα σχολικά χρόνια.

Το παιχνίδι και η μάθηση

• Το παιχνίδι είναι η μεγάλη λεωφόρος που οδηγεί στη μάθηση.
• Το παιχνίδι αναπτύσσει τις γλωσσικές δεξιότητες του παιδιού.
• Μέσω του παιχνιδιού αναπτύσσεται η συμβολική σκέψη.
• Μέσω του παιχνιδιού αναπτύσσεται η συγκέντρωση του παιδιού και η ευελιξία της σκέψης του.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.