«Δείτε τι έπαθε ο γιος μου από τα τσιμπούρια!». Μια μαμά προειδοποιεί

Αν και το καλοκαίρι είναι γεμάτο όμορφες στιγμές για τα παιδιά και τους γονείς τους, μία μαμά φαίνεται να βίωσε τον δικό της εφιάλτη, όταν ο γιος της γύρισε στο σπίτι από τους παππούδες του φέρνοντας μαζί και ένα σπάνιο μικρόβιο. Η Danielle McNair από την Αμερική, προειδοποιεί, τους γονείς για έναν κίνδυνο που μπορεί πολλοί να αγνοούμε…

«Οι παππούδες του μικρού εντόπισαν ένα εξάνθημα στην περιοχή της κοιλιάς του (κοντά στον αφαλό), το οποίο αποδείχθηκε, ότι ήταν από τσιμπούρι. Αφαίρεσαν, λοιπόν, το έντομο από το σημείο, καθάρισαν την πληγή και θεώρησαν, ότι όλα θα είναι εντάξει. Όταν γύρισε στο σπίτι εκείνη την ημέρα το παιδί, το σημείο ήταν κόκκινο και η πληγή φαινόταν και την επόμενη ημέρα. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, όμως, το παιδί δεν έδειξε συμπτώματα αμέσως. Στην πραγματικότητα δεν είχε κανένα σημάδι λοίμωξης ακόμα και 11 ημέρες μετά την επαφή με το τσιμπούρι. Τότε, όμως, άρχισε να εμφανίζει πονοκεφάλους, κούραση, διάρροια, πυρετό και πόνο στην κοιλιά. Οι γιατροί θεώρησαν, ότι ήταν κάτι απλό και του έγραψαν αντιβίωση», δηλώνει η μητέρα σε συνέντευξή της στο popsugar.com.

Το εξάνθημα εμφανίστηκε την τελευταία ημέρα της αντιβίωσης και 11 ημέρες αφού είχε βρεθεί το τσιμπούρι στο σώμα του παιδιού.

«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία για την οικογένειά μας. Δεν είχαμε ξαναπεράσει ποτέ κάτι παρόμοιο με κανένα μας παιδί», δηλώνει η μητέρα, η οποία δεν αρκέστηκε στην πρώτη διάγνωση των γιατρών για απλή αντίδραση του οργανισμού στα αντιβιοτικά και έκανε τη δική της έρευνα για το τι μπορεί να προκαλέσει εξάνθημα σε ένα παιδί.

«Είχα ένα προαίσθημα και φοβόμουν πολύ. Δεν το άφησα έτσι, λοιπόν. Συνέχισα να το ψάχνω και κατέληξα, ότι το παιδί είχε προσβληθεί από μια βακτηριακή ασθένεια, η οποία εξαπλώνεται σε όλο το σώμα έπειτα από το τσίμπημα του τσιμπουριού. Δεν εκδηλώνεται αμέσως και μπορεί να αποβεί ακόμα και μοιραία για τη ζωή».

Όταν ενημέρωσε τους γιατρούς εκείνοι επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες της και του χορήγησαν αμέσως διαφορετική αγωγή. Πλέον, η υγεία του βελτιώνεται και από τότε σταδιακά αναρρώνει…

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από το τσίμπημα ήταν:

  1. Πυρετός
  2. Εξάνθημα
  3. Πονοκέφαλος
  4. Ναυτία
  5. Εμετός
  6. Κοιλιακοί πόνοι
  7. Πόνοι στους μύες
  8. Μείωση της όρεξης
  9. Κόκκινα μάτια

Αυτή η μαμά δεν άφησε ανικανοποίητο το ένστικτό της και συνέχισε να αναζητά τι μπορεί να συμβαίνει. Η ανησυχία της αυτή έσωσε τη ζωή του παιδιού της και πλέον συμβουλεύει τους άλλους γονείς:

«Νιώθω τόση ανακούφιση που δεν σταμάτησα να ψάχνω. Γονείς, αν βρεθείτε σε παρόμοιες καταστάσεις ακούστε το ένστικτό σας. Δεν κατηγορώ τους γιατρούς για την πρώτη διάγνωση, αλλά μην αφήσετε κανέναν να αμφισβητήσει τη δικαιολογημένη ανησυχία σας. Πάρτε και δεύτερη και τρίτη γνώμη, αν χρειαστεί. Απλώς μην σταματήσετε μέχρι να νιώσετε σίγουροι».

Πηγή: popsugar.com