“Δεν γνώριζα πόσο θα με βοηθούσαν τα τεστ ωορρηξίας”: Η αληθινή ιστορία της Ελένης

"Δεν γνώριζα πόσο θα με βοηθούσαν τα τεστ ωορρηξίας": Η αληθινή ιστορία της Ελένης

Είμαι η Ελένη Χ. και με τον Παύλο παντρευτήκαμε το 2018. Ήταν στα άμεσα σχέδιά μας η απόκτηση ενός παιδιού. Ξεκινήσαμε λοιπόν μετά το γάμο μας ελεύθερες επαφές.

Πέρασαν οι πρώτοι μήνες χωρίς επιτυχία, το ρίξαμε στην πίεση και στην κουραστική καθημερινότητα, γιατί είχαμε ακόμα να τακτοποιήσουμε το σπίτι μας, κάποιες μετά το γάμο υποχρεώσεις και φυσικά τις δουλειές μας. Αφού πέρασαν έξι μήνες, αρχίσαμε να νιώθουμε την πίεση των συγγενών, γιατί δεν ερχόταν το παιδάκι. Επειδή είμαστε νέοι, προτιμήσαμε να μην ψαχτούμε σε γιατρούς – κάτι που θα μας άγχωνε – και θεωρήσαμε ότι έπρεπε να χαλαρώσουμε και να βάλουμε στόχο άλλο ένα εξάμηνο προσπαθειών.

Για να μην τα πολυλογώ, πέρασαν δύο απογοητευτικά χρόνια, χωρίς να έρθει η πολυπόθητη εγκυμοσύνη. Η απογοήτευσή μου κάθε φορά που έπαιρνα ακόμα ένα αρνητικό τεστ εγκυμοσύνης στα χέρια μου και κάθε φορά που αδιαθετούσα, ήταν τεράστια. Κάθε μήνα τα συναισθήματα αυτά γίνονταν όλο και πιο έντονα. Ένα πρωί έπιασα κουβέντα με μια συνάδελφο στη δουλειά, η οποία μόλις είχε επιστρέψει από την άδεια μητρότητας.

Μιλώντας μου είπε για τη δική της εμπειρία με τα τεστ ωορρηξίας hometest και πώς εκείνη είχε μείνει έγκυος. Δεν ήξερα ότι υπήρχαν τέτοια τεστ που μπορούν να σου δείξουν τις γόνιμες μέρες σου. Στον πρώτο κύκλο βρήκα το θετικό μου αλλά δεν καταφέραμε να έχουμε επαφές, γιατί ο Παύλος έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι. Στο δεύτερο κύκλο όμως όλα κύλησαν όπως έπρεπε. Παρασκευή βρήκα το θετικό μου, είχαμε επαφές για 3 μέρες και σε 2 εβδομάδες επιτέλους είδα γραμμούλα στην περιοχή αποτελέσματος του τεστ εγκυμοσύνης! Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Σε 10 μέρες γεννάω και με τον Παύλο πετάμε στα σύννεφα! Πόσο ευχαριστώ τη συνάδελφό μου και πόσο ευχαριστώ τη hometest που με ενημέρωσαν και με καθοδήγησαν ώστε να γίνω κι εγώ μανούλα!

Τι ακριβώς είναι τα τεστ ωορρηξίας και πώς θα σε βοηθήσουν να μείνεις γρήγορα έγκυος

Κάθε μήνα, 14 μέρες περίπου πριν την περίοδό σου γίνεται ωορρηξία προκειμένου να μπορέσεις να μείνεις έγκυος. Πιο συγκεκριμένα, ένα ώριμο ωάριο απελευθερώνεται από το ωοθυλάκιο και κινείται προς τη σάλπιγγα. Μέσα στις επόμενες ώρες περιμένει να γονιμοποιηθεί από το πιο δυνατό σπερματοζωάριο. Πριν την ωορρηξία σου κορυφώνεται μια ορμόνη, η ωχρινοτρόπος (η γνωστή LH) και αυτή η κορύφωση προκαλεί την ωορρηξία. Από την κορύφωση της LH και μετά μπαίνεις στο «γόνιμο παράθυρό σου» και τότε πρέπει να έχεις επαφές, για να αυξηθούν οι πιθανότητες για σύλληψη.

Πώς μπορείς να βρεις την κορύφωση της ορμόνης; Με τα τεστ ωορρηξίας  φυσικά

Η LH είναι η υπεύθυνη ορμόνη, η οποία κορυφώνεται 24 ώρες πριν απελευθερωθεί το ωάριο. Τα τεστ ωορρηξίας μας θα την ανιχνεύσουν στα ούρα σου και θα πρέπει να πάρεις ένα θετικό αποτέλεσμα, πριν ξεκινήσεις τις επαφές σου. Το καλό με τα τεστ ωορρηξίας είναι ότι σου δίνουν τη δυνατότητα να προγραμματίσεις τις επαφές, μια που η κορύφωση της LH προηγείται της ωορρηξίας.

Τα τεστ ωορρηξίας μας διατίθενται σε ταινίες, σε τύπο midstream και σε ψηφιακή μορφή και μπορείς να τα προμηθευτείς στο eshop www.hometest.gr

Επίσης, στο κανάλι μας στο YouTube θα βρεις βίντεο με τις οδηγίες χρήσης του κάθε τύπου τεστ:

Να είσαι σίγουρη ότι σύντομα θα πετύχεις την εγκυμοσύνη που επιθυμείς

Με τα τεστ ωορρηξίας θα μάθεις πώς λειτουργεί ο οργανισμός σου, οι κύκλοι σου και φυσικά θα μάθεις πότε κάνεις ωορρηξία, μια που σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει εσφαλμένη τοποθέτηση για την ημέρα της ωορρηξίας στο ημερολόγιο. Επίσης, να ξέρεις ότι κατά κανόνα, τα υγιή ζευγάρια που προσπαθούν για παιδάκι (με χρήση πάντα των τεστ ωορρηξίας), χρειάζονται περίπου 2-3 μήνες για να κρατήσουν στα χέρια τους το θετικό τεστ εγκυμοσύνης.

Έχεις άστατους κύκλους; Δεν μπήκες ποτέ στη διαδικασία να μετρήσεις τη διάρκειά τους; Θα σε βοηθήσει το Ημερολόγιο Γονιμότητας HomeTest. Κάνε κλικ, συμπλήρωσε τις ημερομηνίες και πάρε τα αποτελέσματά σου.