“Δεν πρόλαβε να κατακτήσει τους στόχους πρόλαβε να κατακτήσει τις καρδιές μας”: Συγκινούν τα μηνύματα για τον 14χρονο Μάκη

Έρευνα σε τρεις κατευθύνσεις κάνουν οι αστυνομικές αρχές για τη συγκλονιστική υπόθεση της αυτοκτονίας του 13χρονου Μάκη. Παράλληλα, το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών στην υπόθεση του θανάτου του.

Ερωτική απογοήτευση, ΒULLING ή “παιχνίδι θανάτου” στο Tik Tok;

Οι αρχές εξετάζουν με προσοχή τα ίχνη του παιδιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ερευνούν ιδιαίτερα το ενδεχόμενο ο 13χρονος να προχώρησε σε αυτή την πράξη μετά από μια ερωτική απογοήτευση.

Επικίνδυνο παιχνίδι θανάτου στο ΤikTok;

Στο κάδρο των ερευνών παραμένει και πιθανή σύνδεση με το παιχνίδι του ΤikTok “Blackout Challenge” ή αλλιώς “πρόκληση συσκότισης” που είναι μια “δοκιμασία” στην οποία υποβάλλονται έφηβοι από όλο τον κόσμο προκαλώντας ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια να ανεβάσουν τη στιγμή που τις ανακτούν ξανά, στη γνωστή πλατφόρμα. Σημειώνεται ωστόσο πως μέχρι στιγμής στη χώρα μας, δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά ή καταγγελία για τραυματισμό ή θάνατο από το εν λόγω ή κάποιο άλλο διαδικτυακό παιχνίδι.

“Δεν πρόλαβε να κατακτήσει τους στόχους του, πρόλαβε να κατακτήσει τις καρδιές μας”

Συγκλονισμένοι είναι οι φίλοι και συμμαθητές του στο γυμνάσιο των που φοιτούσε. Σοκαρισμένοι είναι και οι συναθλητές και οι προπονητές του στον Αθλητικό Σύλλογο Παγκρατίου “Ο Θησεύς” όπου αθλείτο. Σε ανάρτησή του στα social media μέλος του Αθλητικού Συλλόγου γράφει:

Με απέραντη θλίψη και ανείπωτο πόνο, η οικογένεια του Συλλόγου μας, αποχαιρετά ένα πολύ αγαπημένο μέλος της, ένα παιδί μόλις 14 ετών, τον […]. Έναν αθλητή που αγωνιζόταν με δύναμη και συνέπεια, μα που δεν πρόλαβε να κατακτήσει τους στόχους του. Το σίγουρο είναι ότι πρόλαβε να κατακτήσει τις καρδιές μας. Στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό Παράδεισο

Οι προπονητές σου και οι συναθλητές σου.

«Του έκαναν άγριο bullying λίγες ώρες πριν πεθάνει»

Συμμαθητές του 14χρονου καταγγέλλουν ότι το παιδί, που ήταν μαζεμένο και ντροπαλό, δεχόταν σχεδον καθημερινά bullying στο σχολείο. Μάλιστα, την Παρασκευή, λίγες ώρες πριν δώσει τέλος στη ζωή του, δέχθηκε επίθεση από συμμαθητές του. Ομάδα νεαρών από το σχολείο του τον απομόνωσαν σε μια γωνία, τον έβριζαν, τον απειλούσαν και του πετούσαν νεράτζια, επίθεση που συνεχίστηκε μέχρι και έξω από το σπίτι του, όπως αναφέρουν συμμαθητές του.

Oι τελευταίες τραγικές του στιγμές

Ο 13χρονος μαθητής εντοπίστηκε νεκρός στις 06:40 το πρωί του Σαββάτου από τους γονείς του  μέσα στο διαμέρισμα της οικογένειας στην Αθήνα. Το αγόρι σύμφωνα με πληροφορίες είχε προκαλέσει απόφραξη αναπνευστικής οδού με αυτοσχέδια κατασκευή και επέφερε το θάνατο του. Συμμαθητές του,  περιγράφουν το μαθητή του Γυμνασίου, ήσυχο εσωστρεφή και ευάλωτο, με ενασχόληση την τεχνολογία και τα “δωμάτια εικονικής πραγματικότητας”.

Ωστόσο όπως επισημαίνεται τα ακριβή αίτια που οδήγησαν το έφηβο αγόρι σε αυτή την πράξη, δεν μπορεί να αποσαφηνιστούν παρα μόνο να εκφράζονται εκτιμήσεις καθώς δεν είχε αφήσει κάποιο σημείωμα που να παραθέτει του λόγους που ενήργησε σε βάρος της ζωής του. Ενώ εξετάζεται συνδυαστικά να δεχόταν απειλές εκφοβισμού και να “εγκλωβίστηκε” στην εικονική πραγματικότητα προβαίνοντας στην πράξη αυτοχειρίας.

Διαβάστε επίσης:

Ηχητικό Ντοκουμέντο: Ο διάλογος Ρούλας – Τζωρτζίνας 3 μέρες πριν την πρώτη ανακοπή – Ο Μάνος παραδέχεται τα πάντα για την σπιτονοικοκυρά

Νομική σχολή ΕΚΠΑ: Πρωτιά σε διαγωνισμό εικονικής δίκης για το Δίκαιο της Θάλασσας

“Aυτοί τον οδήγησαν στην αυτοκτονία”: Το άγνωστο μαρτύριο του 13χρονου Μάκη – Τα 2 γεγονότα που δίνει έμφαση η Αστυνομία