Αρχική Νέα Διαφημιστική καμπάνια κατά της παιδικής βίας

Διαφημιστική καμπάνια κατά της παιδικής βίας

fesseeΝέα διαφημιστική καμπάνια κατά της οποιαδήποτε μορφή παιδικής βίας "τρέχει" αυτην την περίοδο στην Γαλλία αλλά και σε άλλες ευρωπαικές χώρες. Η ιδιαίτερότητα της καμπάνιας που "σόκαρε" την Γαλλική κοινωνία είναι ότι επανα-ορίζει την εννοια παιδική βία με έναν όρο που μέχρι πρώτυνος δεν θεωρούνταν παιδική βία. Χρησιμοποιήθηκε λοιπον ο όρος fessée" ειναι θηλυκό και σε ελευθερη μετάφραση σημαίνει "ξυλιές στον πισινό". Οι γονείς μέχρι πρώτυνος δεν θεωρούσαν ότι οι ξυλιές στον πισινό αποτελεί είδος παιδικής βίας και μάλιστα είδος που απαγορεύεται απο τον νόμο στο ένα τρίτο (1/3) των μελών του συμβουλίου της ευρώπης ενώ όλες οι υπολοιπες έχουν δεσμευτεί στον επανασχεδιασμό του σχετικού νόμου. Παρόλες όμως τι θετικές νομοθετικές εξελίξεις, η σωματική βία στις περισσότερες χώρες θεωρείται νόμιμη και μάλιστα στις περισσότερες φορές συγκαλύπτεται κάτω από την έννοια της πειθαρχίας του παιδιού.

Η συγκεκριμένη καμπάνια αποτελεί μία ενέργεια του συμβουλίου της ευρώπης μέσα απο την δράση "Χτίζοντας μία ευρώπη για τα παιδιά μαζί με τα παιδιά". Αφορά την ευαισθητοποίηση όλων και ειδικά των γονέων για την σωματική τιμωρία των παιδιών, αναφέροντας ότι "καμια σωματική βία στα παιδιά δεν ειναι δικαιολογημένη" Πιο συγκεκριμένα αναφέρει, ότι καμία θρησκεία, πιστευο, οικονομική κατάσταση ή "παιδαγωγική" μέθοδος δεν μπορει να δικαιολογήσει οποιασδήποτε μορφής βία οπως (χτύπημα, χαστουκισμα, ξυλιά στον πισινό, περιορισμός ελευθερίας, ταπείνωση) η οποιαδήποτε άλλη πρακτική που μειώνει την αξιοπρέπεια του παιδιού.

Αν δεν είστε ήδη φίλοι κάντε κλικ στο κουμπί Like που βρίσκεται ακριβώς από κάτω και λάβετε μέρος στην κλήρωση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter