Διαμαρτυρία εν μέσω πανδημίας: Μαθητές έξω από τη Βουλή κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, μετά το κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής μαθητών Αθήνας με αφορμή το νέο νομοσχεδίο του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, οι μαθητές ζητούν από την κυβέρνηση «να μην καταθέσει το νομοσχέδιο, να ανακοινώσει ημερομηνία για τις πανελλαδικές εξετάσεις και επίσης να ανακοινώσει ότι δεν θα γίνουν προαγωγικές εξετάσεις στις υπόλοιπες τάξεις Γυμνάσιου, Λυκείου και ΕΠΑΛ».

Επιπλέον, οι μαθητές ζητούν η κυβέρνηση, «να πάρει όλα τα μέτρα, για να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στη σύγχρονη τηλεκπαίδευση και να ανακοινώσει το ποσοστό εισαγωγής 10% των ΕΠΑΛιτων στην Τριτοβάθμια».

Οι μαθητές δεν πτοήθηκαν από τα αυστηρά μέτρα καραντίνας, ούτε από το γεγονός, ότι μία ώρα νωρίτερα είχαν κλείσει οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και Ευαγγελισμός. Φορώντας, οι περισσότεροι, μάσκες και γάντια, αλλά χωρίς να τηρούνται πάντα οι απαραίτητες αποστάσεις πραγματοποίησαν πορεία με βασικό σύνθημα: «Αγωνιζόμαστε για το σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει».

Δείτε παρακάτω εικόνες και βίντεο της διαμαρτυρίας από το ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr:

Και το βίντεο του iefimerida.gr:

*Κεντρική φωτό: iefimerida.gr