Διευκρινίσεις Κεραμέως: Η μάσκα δεν θα είναι υποχρεωτική στα διαλείμματα

Διευκρινίσεις Κεραμέως: Η μάσκα δεν θα είναι υποχρεωτική στα διαλείμματα

Ποικίλλες συζητήσεις και αντιδράσεις σε μεγάλη μερίδα γονέων έχει προκαλέσει η υποχρεωτική χρήση της μάσκας από τους μαθητές όλων των βαθμίδων. Ωστόσο, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έσπευσε να προχωρήσει σε διευκρινίσεις, προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open, η κυρία Κεραμέως είπε ότι η μάσκα είναι μία ασπίδα για την υγεία των παιδιών και αποκάλυψε ότι οι μαθητές δε θα είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν όλη των ώρα στο σχολείο, αλλά μόνο στους εσωτερικούς χώρους.

Διαβάστε επίσης: Θεοδωρικάκος: Δωρεάν μάσκες για όλους τους μαθητές σε όλα τα σχολεία της χώρας

Δηλαδή στο προαύλιο, τα παιδιά μπορούν να κάνουν το διάλειμμά τους χωρίς τις μάσκες τους. Επίσης, μάσκα δε θα φοράνε την ώρα της γυμναστικής.

«Η χρήση της μάσκας θα είναι στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα κ.ο.κ. δε θα χρειάζεται τα παιδιά, οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα», εξήγησε η υπουργός.

Διαβάστε επίσης: Μάσκα από το νηπιαγωγείο εισηγήθηκαν οι επιδημιολόγοι – Τι λέει η Κεραμέως

Τέλος, η Υπουργός είπε ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα υπάρξουν οδηγίες από τους ειδικούς, τόσο για το ποιες μάσκες είναι ενδεδειγμένες όσο για το πώς θα πρέπει να τις χρησιμοποιούν τα παιδιά

Ροή Ειδήσεων