Θεοδωρικάκος: Δωρεάν μάσκες για όλους τους μαθητές σε όλα τα σχολεία της χώρας

Θεοδωρικάκος: Δωρεάν μάσκες για όλους τους μαθητές σε όλα τα σχολεία της χώρας

Σχέδιο προκειμένου να καλυφθούν μέσω της αυτοδιοίκησης με μάσκες όλοι οι μαθητές της χώρας επεξεργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3, ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε πως δόθηκε σχετική εντολή από τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Εσωτερικών θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος, προσθέτοντας πως περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ώρες ή ημέρες.

Πρόσθεσε δε, πως θα γίνουν 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων.

Διαβάστε επίσης: Μάσκα από το νηπιαγωγείο εισηγήθηκαν οι επιδημιολόγοι – Τι λέει η Κεραμέως

Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την καθαριότητα

«Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι μπορεί να παραταθεί και για το Σεπτέμβριο το μέτρο της τηλεργασίας ή back office, για τους δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Το μέτρο κανονικά λήγει σε 10 ημέρες.

Διαβάστε επίσης: Πρόεδρος ΟΛΜΕ, Θ. Τσούχλος: “Αιφνιδιαστήκαμε από το υπουργείο, περιμέναμε την όλη διαδικασία αργότερα

Ο δήμος Χαλανδρίου έκανε το πρώτο βήμα

Πάντως ο Δήμος Χαλανδρίου έκανε χθες το πρώτο βήμα για την δωρεάν παροχή μασκών στους μαθητές του δήμου. Σε ανακοίνωσή του ανέφερε, ότι έπειτα από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου προσφέρεται επαρκής ποσότητα μασκών για το σύνολο των μαθητών και εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων του Δήμου μας.

Η απόφαση αυτή, σε συνέχεια της παράδοσης μασκών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς κατά την περίοδο του Μαΐου, υπογραμμίζει την προτεραιότητα που έχει για όλους μας το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

“Η απόφαση δεν υποκαθιστά την υποχρέωση της Πολιτείας για επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών,εξασφάλιση περισσότερων αιθουσών και μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, ωστόσο μαζί με τα επιπλέον μέτρα για την καθαριότητα, τις απολυμάνσεις κλπ μπορεί να συμβάλει στην προστασία των μαθητών χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους”, σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος.

Δείτε την ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε στο διαδίκτυο

Ροή Ειδήσεων