Σοκ στον Βόλο: 6χρονος ξύπνησε μόνος στο σπίτι και κρεμάστηκε κλαίγοντας από τα κάγκελα του μπαλκονιού

Από καθαρή τύχη σώθηκε ένα 6χρονο παιδί σε γειτονιά του Βόλου χθες το πρωί, όταν πλήρωμα απορριμματοφόρου, που έκανε αποκομιδή σκουπιδιών την ώρα εκείνη, άκουσε το κλάμα του και το είδε να κρέμεται από τα κάγκελα μπαλονιού στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας, στη συμβολή των οδών Αναλήψεως και Ογλ, έτοιμο να πέσει.

Το παιδί, όπως αποκαλύφθηκε λίγες στιγμές αργότερα ήταν μόνο του σπίτι, ενώ η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, μόλις άκουσαν τα κλάμα και τις φωνές του, είδαν το παιδί να έχει περάσει το ένα του πόδι έξω από τα κάγκελα του μπαλκονιού και σχεδόν να κρέμεται έξω από αυτό. Ενημέρωσαν τον επόπτη τους και αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Το περιστατικό συνέβη περί τις 5 το ξημέρωμα. Οι αστυνομικοί κατέφθασαν και προσπάθησαν να καθησυχάσουν το αγοράκι, ενώ κάλεσαν και την Πυροσβεστική Υπηρεσία που τελικά κατέβασε το παιδί με ασφάλεια στο έδαφος.

Στη συνέχεια ο 6χρονος βρέθηκε στην αγκαλιά της μητέρας του, που στο μεσοδιάστημα είχε ενημερωθεί για το συμβάν.

Τι ισχυρίστηκαν οι γονείς του

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας taxydromos.gr, ο 6χρονος από τις 13 Αυγούστου διαμένει βάσει δικαστικής απόφασης με τον 40χρονο πατέρα του Πακιστανικής καταγωγής. Συνολικά θα διέμενε μαζί του για 20 ημέρες στο πλαίσιο του χρόνου που του παραχώρησε το δικαστήριο για να μπορεί να βλέπει το παιδί του.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, ο πατέρας άφησε το παιδί στο σπίτι κι έφυγε. Είναι άγνωστο πόσες ώρες ο μικρούλης ήταν μόνος του, πάντως φαίνεται να ξύπνησε και να τρόμαξε. Μην έχοντας άλλη διέξοδο, αφού η πόρτα ήταν κλειδωμένη, βγήκε στο μπαλκόνι κλαίγοντας κι άρχισε να φωνάζει. Από την Ασφάλεια αναζητήθηκε και εντοπίστηκε τελικά ο πατέρας, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου.

Ο ίδιος κατά την κατάθεσή του έπεσε σε αντιφάσεις. Την πρώτη φορά ισχυρίστηκε ότι ξύπνησε τον γιο του και του είπε να παραμείνει σπίτι γιατί θα έλειπε για 15 λεπτά για μία δουλειά, ενώ λίγο αργότερα υποστήριξε ότι ο ίδιος ο γιος του ήταν που του ζήτησε τυρόπιτα κι εκείνος βγήκε έξω να την αγοράσει από φούρνο.

Η Εισαγγελία Βόλου δεν πείστηκε και άσκησε σε βάρος του δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Για την υπόθεση ορίστηκε ρητή δικάσιμος. Ο 40χρονος πατέρας θα βρεθεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου στις 14 Οκτωβρίου.

Ο μικρούλης κινδύνευσε όπως έκρινε η Εισαγγελία Βόλου. Ήταν μόνος του στο σπίτι, χωρίς επιμέλεια, είχε βγει στο μπαλκόνι ζητώντας βοήθεια και όταν κρεμάστηκε από τα κάγκελα φέρεται να διέτρεξε σοβαρό κίνδυνο. Τα ξύλινα κάγκελα του σπιτιού όπως διαπιστώθηκε είναι σάπια.

Σε δικαστική διαμάχη οι γονείς

Ο 40χρονος από το Πακιστάν είχε παντρευτεί πριν από έξι χρόνια στην πατρίδα του τη Βολιώτισσα μητέρα του εξάχρονου, η οποία ενώ ήταν 8 μηνών έγκυος τον εγκατέλειψε, αφού φέρεται να πληροφορήθηκε ότι ο σύζυγός της ήταν δίγαμος.

Η μητέρα επέστρεψε στον Βόλο, γέννησε και αποφάσισε να φτιάξει τη ζωή της. Ο σύντροφός της ήταν εκείνος που αναγνώρισε το παιδί και του έδωσε το όνομά του. Πριν από δύο με τρία χρόνια περίπου, όμως, φαίνεται να επέστρεψε ο βιολογικός πατέρας, ο οποίος έκτοτε διεκδικεί να του αναγνωριστεί η πατρότητα και το παιδί του να πάρει το δικό του όνομα.

Το ζευγάρι βρίσκεται σε διαρκή δικαστική διαμάχη. Αρχικά με απόφαση Ειρηνοδικείου ο πατέρας είχε κερδίσει το παιδί στη δική του μερίδα και στο Ληξιαρχείο και άλλαξε το όνομά του. Η μητέρα άσκησε τριτανακοπή και δικαιώθηκε με το παιδί να παίρνει και πάλι το επίθετο του συντρόφου της. Ο πατέρας συνεχίζει να διεκδικεί την αναγνώριση της πατρότητάς του. Πρόσφατα με απόφαση Πρωτοδικείου τού δόθηκε χρόνος με το παιδί του. Μεταξύ άλλων προβλεπόταν και αυτό το 20ήμερο μέσα στον Αύγουστο.

Η μητέρα, που φοβόταν και θεωρούσε ότι ο χρόνος που έχει δοθεί στον πρώην σύζυγό της με το παιδί είναι μεγάλος, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για μείωση του χρόνου και ζήτησε προσωρινή διαταγή την οποία όμως απέρριψε το δικαστήριο.

Πηγή: taxydromos.gr

Φωτογραφία από Αρχείο