Πρόεδρος ΟΛΜΕ, Θ. Τσούχλος: “Αιφνιδιαστήκαμε από το υπουργείο, περιμέναμε την όλη διαδικασία αργότερα

Κι ενώ, σήμερα, Πέμπτη 20 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη της επιτροπής ειδικών για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό που θα εφαρμοστούν στα σχολεία, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος εκφράζει την ανησυχία του και τους προβληματισμούς του για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία τονίζοντας ότι δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις των μαθητών ενώ οι σχολικές τάξεις είναι μικρές και θα πρέπει οι μεγάλες αίθουσες να διασπαστούν.

Διαβάστε επίσης: Ελληνική Εταιρεία Λοιμωξιολόγων: Αυτές είναι οι ιδανικές μάσκες για τους μαθητές

Σε τηλεφωνική σύνδεση που είχε ο κ. Θεόδωρος Τσούχλος με την παρουσιάστρια Σταυρούλα Χριστοφιλέα της πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ1 “Επικοινωνία”, νωρίτερα σήμερα το πρωί, δήλωσε πως οι εκπαιδευτικοί αιφνιδιάστηκαν από τις ανακοινώσεις του υπουργείου, καθώς περίμεναν την όλη διαδικασία αργότερα.

Τόνισε δε για άλλη μια φορά πως το βασικό ζήτημα είναι χωροταξικό, ενώ όπως δήλωσε τα μέλη της ΟΛΜΕ θα επιδιώξουν μία συνάντηση με την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα έχουν κατασταλάξει πλέον σε ό,τι αφορά τα μέτρα.

Θα έπρεπε να έχουν αναζητηθεί αίθουσες

Πάντως, γνώμη του είναι ότι το υπουργείο θα έπρεπε ήδη από τον Ιούνιο, δεδομένης της κατάστασης, να είχε αναζητήσει αίθουσες όπου θα μπορούσαν να μοιραστούν οι μαθητές. “Υπάρχουν σήμερα πολλά σχολεία που δεν λειτουργούν, ιδιωτικά και δημόσια, θα μπορούσαν επομένως να έχουν ανακαινιστεί οι αίθουσες και να λειτουργούσαν από τον Σεπτέμβριο τάξεις 12 ατόμων.

Αναφορικά με τις μάσκες

“Το μεγάλο ζήτημα με τις μάσκες είναι σε ό,τι αφορά το κόστος”, συνεχίζει ερωτηθείς για το θέμα ο κ. Τσούχλος. Είναι σημαντικό έξοδο και για εμάς και τους γονείς. Πρέπει κάποιος να αναλάβει το κόστος. “Αν ο κ. Πατούλης και οι υπόλοιποι περιφερειάρχες αναλάβουν να το καλύψουν, θα το δεχτούμε.”

Περί προσλήψεων

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις, ο κ. Τσούχλος δήλωσε ότι οι ίδιοι “διεκδικούν περισσότερους μόνιμους διορισμούς. Δεν καλύπτονται τα κενά με τις υφιστάμενες προσλήψεις. Πρέπει οι αναπληρωτές να μονιμοποιηθούν”.