«Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»: Το γκρουπ στο Facebook που λέει «όχι» στη μάσκα… και τα εμβόλια!

Μία ομάδα, στην οποία συμμετέχουν γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους με μάσκα δημιουργήθηκε στο Facebook, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ενώ τα κρούσματα του κορωνοϊού εξακολουθούν να παραμένουν σε τριψήφια νούμερα, αυξάνοντας την ανησυχία για την πορεία της πανδημίας, στην Ελλάδα γονείς διατυπώνουν απόψεις που δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και υποστηρίζουν πως κανένα παιδί δεν θα πάει με μάσκα φέτος στο σχολείο.

Το γκρουπ, το οποίο δεν έχει κανένα επιστημονικό υπόβαθρο και οι απόψεις που εκφράζονται δεν βασίζονται, αριθμεί πάνω από 14.000 μέλη μέσα σε μόλις δυο ημέρες λειτουργίας.

Τα περισσότερα μέλη του γκρουπ εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους στο μέτρο της χρήσης μάσκας, επικαλούμενα κινδύνους για «αιφνίδιο θάνατο μαθητών», λόγω έλλειψης οξυγόνου -μια διαπίστωση που έχει καταρριφθεί από πλήθος επιστημόνων, άλλοι διατείνονται ότι δεν θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ενώ άλλοι… απειλούν με διαγραφή, αν κάποιος εκφράσει αντίθετη άποψη.

Επίσης, χουν ξεκινήσει και τη συλλογή υπογραφών κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία.

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά σχόλια: