Κεραμέως για σχολεία: Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος – Πώς θα διεξαχθούν οι εξεταστικές στα Πανεπιστήμια

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθούν οι ακριβείς οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων, όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στη μαθησιακή διαδικασία θα εφοδιαστούν με ειδικά έντυπα και οδηγίες για τη σωστή χρήση μάσκας, ενώ το πρώτο μάθημα θα αφορά τον κορωνοϊό.

Επανέλαβε, δε, ότι είναι ακόμα προς συζήτηση από ποια τάξη θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους μαθητές, ενώ εξήγησε ότι σε περίπτωση κρούσματος, το τμήμα θα κλείνει και η διαδικασία θα συνεχίζεται με τηλεκπαίδευση.

Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι υπάρχει πλήρες σύστημα τηλεκπαίδευσης, το οποίο είναι έτοιμο και θα είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών.

Διαβάστε επίσης: Κεραμέως: Ποιοι μαθητές θα φορούν μάσκα, τι θα ισχύσει για απουσίες, τηλεκπαίδευση, ειδικά σχολεία

Τι ισχύει με τις εξεταστικές στα πανεπιστήμια

Τέλος, αναφορικά με την εξεταστική του Σεπτεμβρίου στα πανεπιστήμια, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι έχει ήδη εκδοθεί υπουργική απόφαση που προβλέπει ότι θα ακολουθηθεί το ίδιο σύστημα με αυτό της προηγούμενης εξεταστικής, όπου δόθηκε η δυνατότητα στα ιδρύματα να επιλέξουν τη διά ζώσης ή την εξ αποστάσεως εξέταση.