Δικαστικό αγώνα κατά του ελληνικού Δημοσίου ξεκινά η μητέρα της Μυρτώς – Δείτε τι ζητά για το παιδί της

Τι κι αν πέρασαν 5,5 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της 22ας Ιουλίου που η 15χρονη τότε Μυρτώ Παπαδομιχελάκη έπεσε θύμα άγριας κακοποίησης και δολοφονικής επίθεσης από τον Άχμετ Βάκας, στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

Η 20 έτων σήμερα Μυρτώ δεν έχει καταφέρει ακόμα να συνέλθει από το βαρύτατο τραυματισμό της και κάθε μέρα ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά καθώς τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει είναι πολλαπλά και η αποκατάστασή της είναι μια χρονοβόρα αλλά και κοστοβόρα διαδικασία.

Η μητέρα της άτυχης κοπέλας, Μαρία Κοτρώτσου, κατέθεσε αγωγή εναντίον του ελληνικού κράτους, όπως ανέφερε, μιλώντας στο radio1d.gr και την εκπομπή «Εκλεκτικές Συγγένειες».

Αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου άσκησε η μητέρα της

Αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου κατάθεσε η μητέρα της Μυρτούς, όπως αποκάλυψε η ίδια μιλώντας στον ραδιοσταθμό radio1d της Θεσσαλονίκης όπου και  κατηγόρησε το κράτος ότι έχει παραμελήσει τελείως το παιδί της, προσθέτοντας πως το επίδομα που λαμβάνει, ύψους 730 ευρώ ανά μήνα, δεν αρκεί ούτε για τα απολύτως απαραίτητα.

Επισήμανε ότι η οικογένεια πληρώνει ακόμα και για την αγορά των φαρμάκων που χρειάζεται το 20χρονο πλέον κορίτσι, μολονότι θεωρητικά η συμμετοχή της στο κόστος είναι μηδενική, καθώς πολλά από τα απαιτούμενα σκευάσματα είναι σπάνια ή πειραματικά. Σημείωσε δε πως η προηγούμενη κυβέρνηση την είχε βοηθήσει προκειμένου να πάει τη Μυρτώ στις Ηνωμένες Πολιτείες για εξετάσεις και θεραπεία, ενώ σήμερα είναι υποχρεωμένη να φροντίζει την κόρη της χωρίς καμία ουσιαστικά υποστήριξη.

Η κ. Κοτρώτσου κατήγγειλε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα όπου οι Αρχές αδιαφορούν για τα θύματα των εγκλημάτων ενώ ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα των θυτών που βρίσκονται στις φυλακές.

«Σε αυτή τη χώρα έχουμε και δικαιώματα […] Είναι θύμα το παιδί μου, είναι δυνατόν να έχουν δικαιώματα οι θύτες και να μην φροντίζουμε τα θύματα», είπε.

Τόνισε δε πως αυτή η μοναδικότητα θα πρέπει να γίνει γνωστή σε όλους, εξηγώντας ότι εάν δεν δικαιωθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη είναι αποφασισμένη να προσφύγει σε ευρωπαϊκά δικαστήρια.

«Θα διεκδικήσω τα δικαιώματα [της Μυρτώς] όχι μόνο στα όρια της Ελλάδας», είπε, καθιστώντας σαφές πως είναι διατεθειμένη να επιμείνει για δεκαετίες στο νομικό αγώνα.