Δίκη Γιακουμάκη: «Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για τη συμμορία των Κρητικών σπουδαστών

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας στη δίκη των Κρητικών σπουδαστών που εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Αφού τους χαρακτήρισε ως “συμμορία” πρότεινε την ενοχή των 8 από τους εννέα Κρητικούς ενώ προτάθηκε η αθώωση του ενός.

Το βαρύ κατηγορητήριο των Κρητικών σπουδαστών

Οι 8 Κρητικοί κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για την υπόθεση του άτυχου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής των Ιωαννίνων.

Ο εισαγγελέας περιέγραψε τον άτυχο σπουδαστή ως ένα ήσυχο και ευγενικό παιδί ενώ έκανε λόγο για συμμορία αναφερόμενος στην παρέα των Κρητικών. Παράλληλα ζήτησε να απορριφθούν οι ισχυρισμοί της παρέας των Κρητικών πως όσα έκαναν στον Βαγγέλη ήταν στα πλαίσια της πλάκας.

Ο εισαγγελέας περιέγραψε τον Γιακουμάκη ως ένα ήσυχο και ευγενικό παιδί ενώ έκανε λόγο για συμμορία αναφερόμενος στην παρέα των Κρητικών.

Παράλληλα, ζήτησε να απορριφθούν οι ισχυρισμοί της παρέας των Κρητικών πως όσα έκαναν στον Βαγγέλη ήταν στα πλαίσια της πλάκας.

Στο κατηγορητήριο περιγράφονται τουλάχιστον 25 περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Οι Κρητικοί φέρονται να του έριχναν καυτό νερό στον λαιμό να τον κλείδωναν σε ντουλάπες, να του πατούσαν τα δάχτυλα να του πέρναγαν θηλιά στον λαιμό και να τον κρεμούσαν από το παράθυρο.

Η διαδικασία διακόπηκε και θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων.