Δίκη Μάτι: «Υπήρχαν τέσσερις σάκοι, στον πρώτο ο 9χρονος γιος μου, στον τέταρτο η 37χρονη σύζυγος μου»

Σήμερα στο δικαστήριο για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι κατέθεσε ο Πολωνός υπήκοος Jarosław Korzeniowski  που τη μοιραία 23η Ιουλίου έχασε την 37χρονη γυναίκα και το 9χρονο παιδί τους.

«Κανένας από το κράτος δεν προσπάθησε να μας σώσει» κατέθεσε ο μάρτυρας, συγκλονισμένος ακόμα από την απώλεια των δικών του ανθρώπων.

«Ήρθαμε να περάσουμε με ασφάλεια όμορφες διακοπές στην Ελλάδα. Στις 19 Ιουλίου ήρθαμε στο Μάτι, όλα ήταν καλά μέχρι 23 Ιουλίου. Στις 23 Ιουλίου είχαμε πολλούς καπνούς και δυνατό αέρα.

Στις 3 το μεσημέρι, είδαμε ένα ελικόπτερο που έπαιρνε νερό από θάλασσα. Ρωτήσαμε ναυαγοσώστη αν είναι όλα εντάξει.Εκείνος μας απάντησε ότι πιθανώς υπάρχει στο βουνό μία φωτιά.

Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου μας απάντησαν πως αφού υπάρχει μόνο ένα ελικόπτερο, όλα είναι καλά.

Πήγα ξανά στη ρεσεψιόν να μάθω τι γίνεται, διότι έβλεπα φωτιά.Εκείνοι μου είπαν ότι εάν υπήρχε κίνδυνος, θα υπήρχε εκκένωση.

Εγώ δεν τους πίστεψα και πήγα να ελέγξω χώρο και είδα από μακριά φωτιά και μαύρους καπνούς» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Στη συνέχεια, η κατάσταση, όπως κατέθεσε, άρχισε να γίνεται επικίνδυνη. «Μας είπαν να φύγουμε προς την πισίνα. Γύρισα προς σύζυγο μου και παιδί που με περίμεναν στον πρώτο όροφο του μπαρ.

Τους είπα να πάμε να πάρουμε τα παπούτσια μας διότι υπάρχει το ενδεχόμενο να πάμε είτε προς τη πισίνα είτε προς τη θάλασσα. Η σύζυγος μου με το γιο μου βρήκαν αμέσως παπούτσια τους στην είσοδο του δωματίου.

Εγώ τα είχα αφήσει πιο μακριά. Άκουσα σειρήνα, άρχισε να τρέχει νερό και πανικός. Είπα στη σύζυγο μου να πάρει παιδί και να πάει στις σκάλες για την πισίνα και εγώ θα ακολουθήσω.

Όταν πήγα στην πισίνα δεν βρήκα τη σύζυγο μου με παιδί. Κάποιος από ξενοδοχείο είπε στον κόσμο να πάει προς την παραλία προς την πλευρά της Ραφήνας. Δεν υπήρχε κάποιος αρμόδιος να οργανώνει την εκκένωση. Είδα κάποιους Πολωνούς και ρώτησα εάν είδαν τη σύζυγο και τον παιδί μου.

Μου είπαν ότι ξαφνικά εμφανίστηκε μεγάλη φωτιά και εκείνοι γύρισαν, αλλά η γυναίκα μου και παιδί συνέχισαν να τρέχουν προς αυτή κατεύθυνση. Άρχισα να τρέχω.

Έτρεχα να βρω στη θάλασσα γυναίκα και παιδί μου. Ήταν τρομερή κατάσταση. Μαύρος καπνός. Έπεφταν στη θάλασσα κλαδιά από δέντρα. Ήταν τρομερό.

Κάποια στιγμή είδα στη βάρκα γυναίκα και παιδί μου. Είδα άνδρα δίπλα στη μηχανή, νόμιζα ήταν διασώστης. Η σύζυγος μου φώναζε να ανέβω κι εγώ στη βάρκα.

Τους είπα “πηγαίνετε να σωθείτε κι εγώ θα τα καταφέρω εδώ“» περιέγραψε ο μάρτυρας εξαιρετικά συγκινημένος.

Στη συνέχεια, συγκλονισμένος περιέγραψε πως έμαθε ότι η οικογένεια του δεν τα κατάφερε γιατί η βάρκα αναποδογύρισε και πνίγηκαν. «Η προϊσταμένη του γραφείου ήρθε με πήρε και πήγαμε μαζί στη Ραφήνα. Πήγαμε στο λιμεναρχείο. Με φωνάξανε και με ρώτησαν αν φορούσε κάτι στο λαιμό του το παιδί. Κατάλαβα ότι τους είχαν βρει.

Σε ένα μικρό κτίριο υπήρχαν τέσσερις μαύροι σάκοι. Στον πρώτο ήταν ο γιος μου και στο τέταρτο η σύζυγος μου. Αυτή η τραγωδία δεν θα είχε συμβεί αν λειτουργούσαν οι υπηρεσίες. Κανείς δεν έκανε τίποτα. Πιστεύω ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Από τότε, η ζωή μου έχει τελειώσει όπως και όλων εδώ. Σας παρακαλώ πολύ για την απονομή δικαιοσύνης, παίρνω χάπια, δεν μπορώ να ζήσω»

τόνισε, εξαιρετικά συγκινημένος, ο μάρτυρας.

Διαβάστε επίσης:

Σαν σήμερα θυμόμαστε τον 15χρονο Τηλέμαχο που θυσιάστηκε για τα αδέρφια του στην Καβάλα

Ο ιδανικός παιδότοπος για το τέλειο playdate στις διακοπές των Χριστουγέννων!

Πες στο παιδί σου ΟΧΙ σε πολλά μικρά “θέλω” του και μην φοβηθείς το μεγάλο ΝΑΙ σε ό,τι το αναμορφώνει

Η Πέππα το Γουρουνάκι γιορτάζει τα Χριστούγεννα στο Λούνα Παρκ Τα Αηδονάκια