Δημήτρης Καραϊβάζ: “Ο πατέρας μου θα συγχωρούσε τους ανθρώπους που τον σκότωσαν”

Μέσα σε βαρύ κλίμα πένθους έγινε χθες η κηδεία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος δολοφονήθηκε την περασμένη Παρασκευή (9/4) έξω από τι σπίτι του στον Άλιμο.

Τα λόγια του 21χρονου γιου του, στον επικείδιο που εκφώνησε, ήταν αυτά που συγκλόνισαν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο:

“Ο μπαμπάς μου ήταν ένας πολύ απλός άνθρωπος που αγαπούσε τη ζωή, το φαγητό, την καλοπέραση και τη δουλειά του. Έζησε πιστεύοντας στην αλήθεια και τη δικαιοσύνη και πέθανε και για αυτά περήφανος.

Ο πατέρας μου πίστευε πολύ στους ανθρώπους και τους αγαπούσε. Πίστευε στη δεύτερη ευκαιρία.

Οι άνθρωποι που σκότωσαν τον πατέρα μου φυσικά και θέλουμε να πιαστούν για να μην σκοτώσουν κάποιον άλλον στο μέλλον, αλλά ο ίδιος μου ο πατέρας θα τους συγχωρούσε που τον σκότωσαν.

Θα έψαχνε τον λόγο πίσω από αυτό και δεν θα ήθελε αυτό το γεγονός να τρομοκρατήσει την κοινωνία, μια κοινωνία που παλεύει για την αλήθεια και την ισότητα.

Θα ήθελε αυτό το γεγονός να λειτουργήσει ως ελπίδα, να δείξει τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος ο οποίος πιστεύει στον εαυτό του και σε αυτό που λέει και δεν τα παρατάει…”

Τον αποχαιρέτησε, μάλιστα, με το αγαπημένο του τραγούδι: “Θα ανέβω και θα τραγουδήσω στο πιο ψηλότερο βουνό…”

Σπαρακτική και η ανάρτηση της αδερφή του γνωστού δημοσιογράφου στα social media:

«Αγόρι μου, αδερφούλη μου, δε μπορώ αγάπη μου να το πιστέψω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε χώρισαν από την οικογένειά σου. Αγόρι μου, αγόρι μου, ψυχή μου, ποιοι ήταν αυτοί που σου στέρησαν τη ζωή; Αγάπη μου γλυκιά, για μένα ήσουν ο μικρός μου αδερφός. Δύο ήμασταν. Για μένα ήσουν το μικρό μου αδερφάκι. Σ’ αγαπώ ψυχή μου γλυκιά, δε μπορώ αγάπη μου να σου πω καλό παράδεισο, γιατί δεν ήσουν γι’ αυτό το μακρινό ταξίδι…»

Καθώς και αυτή της καλής συναδέλφου του Ζήνας Κουτσελίνη:

Η καρδιά μας αιμορραγεί…
Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβαζ, του Γιώργου μας, είναι μια πραγματικότητα πέρα από την…

Δημοσιεύτηκε από Αλήθειες με τη Ζήνα στις Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

πηγή φωτό: humansofkalamata.gr