Δήμος Νάουσας: Δώρισε τα πρώτα παρκοκρέβατα σε γονείς με νεογέννητα

Σε μια κίνηση υποστήριξης προχώρησε ο δήμος Νάουσας δωρίζοντας 15 παρκοκρέβατα σε ζευγάρια με νεογέννητα

Έπειτα από επιλογή, βάσει οικονομικών κριτηρίων, τα κρεβατάκια παραδόθηκαν στους γονείς των βρεφών από την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Τουρισμού και Εξωστρέφειας Δώρα Μπαλτατζίδου, η οποία τόνισε ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται δίπλα σε οικογένειες νεογέννητων και θα καθιερώσει το «δώρο γέννας- baby box» ως μια δράση στήριξής τους.

«Έπειτα από μια χρηματική δωρεά στον δήμο μας από την Χριστίνα Ρούσσου, αποφασίσαμε να αγοράσουμε 15 παρκοκρέβατα προκειμένου να στηρίξουμε τα νέα ζευγάρια που αποκτούν παιδί. Ο δήμος μας άλλωστε έχει πληγεί από την οικονομική κρίση και την αποβιομηχάνιση και πολλοί νέοι , εξαιτίας αυτής της κατάστασης, επιλέγουν να φύγουν από τον τόπο τους» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η κ.Μπαλτατζίδου.

Όπως εξήγησε επελέγησαν όσοι είχαν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ. «Συζητήσαμε με τον δήμαρχο Νικόλα Καρανικόλα και αποφασίσαμε να γίνουν και άλλες κινήσεις ενίσχυσης των νέων οικογενειών. Ηδη, θέλουμε να περάσουμε από την οικονομική επιτροπή, την αγορά άλλων 50 παρκοκρέβατων καθώς είδαμε ότι η δωρεά είχε μεγάλη απήχηση στην κοινωνία της Νάουσας» πρόσθεσε η αντιδήμαρχος.

«Από τα πρώτα τους βήματα τα παιδιά μας θα μας έχουν δίπλα τους να τους προσφέρουμε ένα ασφαλές περιβάλλον. Και όσο για τους γονείς, να ξέρουν ότι το δώρο γέννας είναι μια συμβολική κίνηση που μπορούμε να κάνουμε για να χαρούμε μαζί τους τις πιο τρυφερές τους στιγμές. Να είναι τυχερά και δυνατά τα παιδιά μας», ανέφερε από την πλευρά του για τη δράση ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο τηλεφωνικό κέντρο του δήμου Νάουσας 23323 50300.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, voria.gr