Δωρεάν σεμινάριο Infokids.gr-Infowoman.gr στις 20/11: Μύθοι και Aλήθειες για τον Mητρικό Θηλασμό

Δωρεάν σεμινάριο Infokids.gr-Infowoman.gr στις 20/11: Μύθοι και Aλήθειες για τον Mητρικό Θηλασμό

Αν είστε μέλλουσα ή νέα μανούλα και έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον θηλασμό του μωρού σας, αλλά και τις πρώτες ημέρες με αυτό στο σπίτι, σας περιμένουμε στο σεμινάριο “Μύθοι και αλήθειες για τον μητρικό θηλασμό” που διοργανώνει το Infokids.gr με την εταιρεία ITF HELLAS Pharmaceuticals το Σάββατο 20/11, στο FUNDOM

*Το σεμινάριο θα προβληθεί LIVE στα social media του Infokids.gr:

Facebook Page: https://www.facebook.com/Infokids.gr

Instagram: https://www.instagram.com/infokids.gr/*

Δηλώστε συμμετοχή στο σεμινάριο

Η συμμετοχή σε αυτό θα πραγματοποιείται ΜΟΝΟ έπειτα από δήλωση στη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πρόσβαση του κοινό στον χώρο θα γίνεται αποκλειστικά με την επίδειξη ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ή ΝΟΣΗΣΗΣ, ενώ για τα παιδιά απαιτείται η επίδειξη self test του τελευταίου 24ωρου.

Παρακαλείσθε σε περίπτωση ακύρωσης να μας καλέσετε εγκαίρως στο 2105121893.

Στο σεμινάριο, μπορείτε να φέρετε μαζί και τα παιδιά σας, τα οποία έχουν την δυνατότητα, όση ώρα εσείς θα παρακολουθείτε, να χαρούν ΔΩΡΕΑΝ το παιχνίδι τους στον Πολυχώρο FUNDOM.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το μητρικό γάλα είναι ιδανική τροφή για το μωρό. Είναι η φυσική τροφή που ταιριάζει απόλυτα με τις ανάγκες του και προσαρμόζεται σε αυτές όσο το βρέφος μεγαλώνει. Είναι πλούσιο σε αμυντικά κύτταρα και παράγοντες που προστατεύουν από λοιμώξεις. Η διατροφή με μητρικό γάλα έχει πολλά οφέλη τόσο για το βρέφος όσο και για τη μητέρα.

Σίγουρα οι απορίες κάθε νέας μαμάς που αποφασίζει να θηλάσει είναι πολλές και χρειάζονται σωστές και άμεσες απαντήσεις προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της.

“Ποιες είναι οι σωστές θέσεις θηλασμού”, “πώς θα κρατήσω το μωρό”, “υπάρχουν σημάδια πείνας του μωρού που πρέπει να καταλάβω”, “κλαίει συνέχεια, πεινάει” “ποια είναι τα γεύματα των πρώτων ημερών”, “έχω ανεπάρκεια γάλακτος και πώς την αντιμετωπίζω”, “με ποια γεύματα θα συμπληρώσω τον μητρικό θηλασμό” και άλλες πολλές ερωτήσεις θα βρουν απάντηση σε αυτό το σεμινάριο του infokids.gr σε συνεργασία με την ITF Hellas, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Νοεμβρίου ώρα 11:30-13:30 στον Πολυχώρο FUNDOM (Εθνάρχου Μακαρίου 2, Περιστέρι).

Μητρικός θηλασμός: Μύθοι και αλήθειες – Οι πρώτες μέρες του μωρού στο σπίτι – Η υγεία της λεχώνας

οι ομιλητες

Μαζι μας ο παιδίατρος κ. Ηλίας Χαραμαράς, ο οποίος θα μιλήσει για τις πρώτες ημέρες του μωρού στο σπίτι και για το τι πρέπει να προσέξουν οι νέοι γονείς.

Τον λόγο θα λάβει στη συνέχεια η γυναικολόγος κ. Βασιλική Σκαλαφούρη που θα μιλήσει για τη φροντίδα της λεχώνας, να λύσει απορίες και να καταρρίψει μύθους που συνδέονται με αυτή την περίοδο της ζωής της γυναίκας.

Φυσικά, λεπτομέρειες και διευκρινίσεις θα δώσει η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας κ. Μαρία Λεμπέση, αναφορικά τον μητρικό θηλασμό, τα σπουδαία οφέλη του, αλλά και τον ρόλο του κατά την περίοδο της πανδημίας.

Τέλος, η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Στέλλα Λορέντζου θα δείξει κάποιες ασκήσεις που μπορούν να κάνουν οι λεχώνες για καλύτερη φυσική κατάσταση και ευεξία.

 

 

Λίγα λόγια για την ITF HELLAS

Η ITF Hellas Α.Ε – θυγατρική και μέλος του πολυεθνικού ομίλου ITALFARMACO – από την ίδρυση της το 1998 έως και σήμερα, αναπτύσσει, εμπορεύεται και προωθεί πρωτότυπα φαρμακευτικά προϊόντα που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία του ανθρώπου, παραμένοντας αφοσιωμένη στο Όραμα για φροντίδα και σεβασμό στη ζωή.
Η ευρεία και διαρκώς εμπλουτιζόμενη γκάμα των προϊόντων, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη επικέντρωση στην Υγεία της Γυναίκας, αλλά και τις ηθικές εταιρικές πρακτικές αποτελούν  βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας της εταιρίας.
Η διαρκής έρευνα, καινοτομία και οι επενδύσεις στην ανάπτυξη νέων προϊόντων έχουν δημιουργήσει ένα σημαντικό portfolio για την ITALFARMACO που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα φαρμακευτικών σκευασμάτων και προϊόντων για  τομείς όπως η Γυναικολογία-Μαιευτική, η Ενδοκρινολογία, η αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης, η Νευρολογία και σχετικές παθήσεις, όπως επίσης και η αντιμετώπιση ορισμένων παθήσεων στον τομέα της Ψυχιατρικής.

 

ΜΕΓΑΛΟ ΔΩΡΟ: ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ 100 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΛΗΤΩ

Με τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο μπαίνετε στην κλήρωση για ένα μεγάλο δώρο!

Τα καταστήματα ΛΗΤΩ προσφέρουν σε έναν τυχερό αναγνώστη που θα συμμετάσχει στο σεμινάριο “Μύθοι και Αλήθειες για τον Μητρικό Θηλασμό” και θα μπει στην κλήρωση δωροεπιταγή αξίας 100 ευρώ με ισχύ ενός χρόνου.

 

Τα σεμινάρια του infokids.gr

Μία από τις πιο σημαντικές δράσεις του infokids.gr είναι τα ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια που διοργανώνει (με ένα μικρό διάλειμμα την περίοδο της καραντίνας) για γονείς.

Θέματα που αφορούν την υγεία, την ανατροφή, την εκπαιδευτική διαδικασία στα παιδιά γίνονται αντικείμενο των σεμιναρίων μας με στόχο να προσφέρουμε γνώση και συμβουλευτική υποστήριξη στους γονείς, απαλύνοντας όσο το δυνατόν την αγωνία τους.

Το φθινόπωρο του 2021 ξεκινήσαμε τον 6ο κύκλο σεμιναρίων ευελπιστώντας να καλύψουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερο εύρος θεμάτων που απασχολούν την ελληνική οικογένεια και τη σύγχρονη κοινωνία, δίνοντας μέσω των προσκεκλημένων ειδικών μας κάθε φορά τις πιο σωστές απαντήσεις στους προβληματισμούς των γονιών.

Δείτε το προηγούμενο σεμινάριο του Infokids.gr “Άριστα στο σχολείο με σωστή διατροφή”στο Μέγαρο Μουσικής εδώ.

ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας, ενώ θα τηρούνται όλα τα μέτρα σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για την οργάνωση εκδηλώσεων.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφάλεια και προστασία της υγείας των επισκεπτών, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία όπως αυτά υποδεικνύονται από την ισχύουσα νομοθεσία και τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, θα θέλαμε να επισημάνουμε την ατομική ευθύνη κάθε συμμετέχοντα ως ικανότερο μέτρο προστασίας έναντι της μόλυνσης από τον COVID-19. Παρακαλούμε σεβαστείτε τις υποδείξεις των υγειονομικών αρχών, αποφεύγοντας τον συνωστισμό και φορώντας μάσκα.