“Έφυγε” ο μαιευτήρας – γυναικολόγος Δ. Κακαλέτρης, που έφερε στη ζωή χιλιάδες παιδιά

Στο πένθος έχει βυθιστεί από τα ξημερώματα του Σαββάτου ο ιατρικός κόσμος, μετά τον χαμό ένος σπουδαίου επιστήμονα και πασίγνωστου γυναικολόγου, του Δημήτρη Κακαλέτρη.
Τον Δημήτρη Κακαλέτρη τον γνωρίσαμε ευρέως πριν δύο χρόνια, όταν έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί του αδικοχαμένου υποπλοιάρχου, Κωνσταντίνου Πανανά, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα με ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού.


Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κακαλέτρης;
Πατέρας δυο παιδιών, ο Δημήτρης Κακαλέτρης, ήταν ένας από τους 2000 γυναικολόγους Παγκοσμίως που έφερε τον τίτλο του διαπιστευμένου ακόλουθου του Βασιλικού Κολεγίου Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας. Τίτλος που για να τον αποκτήσει ένας γυναικολόγος, πρέπει να έχει τουλάχιστον 10 έτη εκπαίδευσης, εξειδίκευσης και εργασίας στην Μεγάλη Βρετανία.
«Αντιμετωπίζω κάθε γυναίκα σαν την κόρη, την αδελφή, τη σύζυγο, τη μητέρα μου, κι αυτό είναι το “μυστικό”. Κάνω για όλες αυτό που θα έκανα για εκείνες!», είχε πει σε συνέντευξή του.
ήταν παντρεμένος με την Αγγλίδα μαία Kristina Wood και μαζί απέκτησαν δυο γιους, τον Γιώργο, 17 ετών και τον Κωνσταντίνο, 13 ετών.

Η είδηση του θανάτου του
Ο Δημήτρης Κακαλέτρης, πέθανε ξημερώματα 21ης Ιουλίου, χτυπημένος από τον καρκίνο, ο οποίος τον ταλαιπωρούσε από το φθινόπωρο του 2017. Μετά από δική του επιθυμία η κηδεία του τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο.