Είδηση – σοκ: Μητέρα κρατούσε τον 8χρονο γιο της αλυσοδεμένο και φιμωμένο με μονωτική ταινία

Ένα αδιανόητο περιστατικό παιδικής κακοποίησης και βασανισμού ενός 8χρονου παιδιού έχει συγκλονίσει την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η 56χρονη Άννα Ζίτνικ θετή μητέρα 4 παιδιών και διευθύντρια σχολείου συνελήφθη καθώς έπειτα από αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι της εντοπίστηκε ο 8χρονος γιος της Στας αλυσοδεμένος και φιμωμένος με μονωτική ταινία.

Ακραίο περιστατικό παιδικής κακοποίησης

Οι αξιωματικοί βρήκαν το αγοράκι να κάθεται στο πάτωμα με δεμένα τα μάτια, τα χέρια και τα πόδια του ενώ το στόμα του ήταν φιμωμένο με μονωτική ταινία.

Η μητέρα του παιδιού μάλιστα είχε  δημιουργήσει κολάρο για τον λαιμό του παιδιού, το οποίο κατέληγε σε αλυσίδα η οποία ήταν δεμένη σε πολυθρόνα. Σοκαρισμένοι οι αστυνομικοί απελευθέρωσαν το αγοράκι και το μετέφεραν στο νοσοκομείο για εξετάσεις ενώ εντόπισαν τη διευθύντρια στο σχολείο και τη συνέλαβαν.

Οι γείτονες πίστευαν ότι ήταν τρυφερή μητέρα αλλά άλλαξαν γνώμη όταν τα παιδιά της τους είπαν λεπτομέρειες από την καθημερινότητα στο πλευρό της. Μία γειτόνισσα είπε στα τοπικά Μέσα ότι τα αδέρφια του 8χρονου έδειξαν φωτογραφία του Στας από το κινητό τους τηλέφωνο.

«Οι καρποί και τα κάτω άκρα ήταν δεμένα με μονωτική ταινία. Τα παιδιά είπαν ότι η μητέρα τους κρατούσε διαρκώς δεμένο τον Στας επειδή μιλούσε δυνατά. Καλέσαμε την αστυνομία».

Η αρρωστημένη δράση της μητέρας

Οι αρμόδιες Αρχές πήραν τον Στας και τα υιοθετημένα παιδιά ηλικίας 4, 6 και 12 και τα εγκατέστησαν σε ίδρυμα για κοινωνική και ψυχολογική αποκατάσταση, ενώ η ψυχολόγος που τα παρακολουθεί τόνισε ότι καθημερινά και τα τέσσερα παιδιά υφίσταντο κακοποίηση.

«Τα έβριζε με χυδαίο λεξιλόγιο και τα έδενε επειδή άγγιζαν πράγματά της. Μάλιστα, είχε και ειδικό ραβδί για να τα χτυπά. Τα παιδιά έχουν ειδικό δέσιμο μεταξύ τους. Διαρκώς αγκαλιάζονται και φιλιούνται. Είναι πολύ συναισθηματικά. Κανένα από αυτά δεν θέλει να επιστρέψει στη μητέρα του. Τη φοβούνται».

Η μητέρα των παιδιών κατηγορήθηκε για κακοποίηση παιδιού και βασανισμό, για παράνομη στέρηση ελευθερίας και γονεϊκή παραμέληση. Κρατείται κατ’ οίκον για δύο μήνες και αντιμετωπίζει ποινή έως και 10 χρόνια φυλάκιση αν κριθεί ένοχη. Εικάζεται ότι η Ζίτνικ υιοθετούσε παιδιά για να λαμβάνει περίπου 700 ευρώ σε επιδόματα για το κάθε παιδί ανά μήνα.