Νίκη Κεραμέως: «Ο καλύτερος μαθητής θα σηκώνει τη σημαία στην παρέλαση»

«Ο καλύτερος μαθητής θα σηκώνει τη σημαία», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Alpha ανακοινώνοντας και επίσημα την κατάργηση της περιβόητης κλήρωσης για τη σημαία.

Μάλιστα, όμως τόνισε η κα Κεραμέως την σημαία στις μαθητικές παρελάσεις θα κρατούν ξανά οι αριστούχοι μαθητές αρχής γενομένης από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Τέλος η κλήρωση για τη σημαία – Ξανά οι αριστούχοι σημαιοφόροι

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας από την πρώτη στιγμή είχε πάρει την απόφαση να τερματίσει την απόφαση του τέως υπουργού Κώστα Γαβρόγλου που είχε αλλάξει το σύστημα ορίζοντας την επιλογή των σημαιοφόρων μόνο στο Δημοτικό με κλήρωση.

O Κώστας Γαβρόγλου είχε καθιερώσει την κλήρωση για την ανάδειξη των σημαιοφόρων και των παραστατών

Υπενθυμίζεται ότι ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου από το 2017 είχε αλλάξει τον τρόπο επιλογής σημαιοφόρων και παραστατών στα δημοτικά σχολεία καθιερώνοντας τη διεξαγωγή κλήρωσης. Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας από τη πρώτη στιγμή είχε προκαλέσει οξύτατες αντιδράσεις και σκωπτικά σχόλια. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί έκαναν λόγο για καίριο πλήγμα στην έννοια της αριστείας και σειρά αλλαγών που στοχεύουν στην εξίσωση των μαθητών προς τα κάτω.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλουαπαντώντας στα επικριτικά σχόλια επί του θέματος είχε δηλώσει «ολοι έχουν δικαίωμα να κρατούν τη σημαία, όπως και υποχρέωση να την υπερασπίζονταιΔεν είναι δυνατόν ένας μικρός αλλά υπαρκτός αριθμός οικογενειών να διαγκωνίζονται μεταξύ τους και να πιέζουν τους εκπαιδευτικούς να δώσουν βαθμούς για να γίνει το παιδί τους σημαιοφόρος. Εμείς προτείνουμε να γίνεται κλήρωση και να αναδεικνύεται ο σημαιοφόρος. Κλήρωση ανάμεσα σε ίσους ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Πολιτεία.»